Valke: Suarez bi morao na terapiju

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke smatra da bi Urugvajac Luis Suarez, koji je zbog ujedanja protvničkog igrača na Mundijalu suspendovam na 4 mjeseca, trebalo da ide na terapiju zbog tog problema.

“Mislim da bi Suarez definitivno trebao da nađe način kako bi prevazišao taj problem. Mislim da bi trebalo da ide na neku vrstu terapije, jer to što radi je zaista loše”, rekao je Valke.

Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFpro) smatra da bi Suarezu trebalo, pored kazne, da bude prepisana i odgovarajuća terapija.

“FIFpro smatra da bi i terapija trebalo da bude dio suspenzije”, saopštila je ova organizacija.

Defanzivac itaklijanske reprezentacije, koji je bio “žrtva” u Suarezovom incidentu, Đorđo Kjelini, izrazio je simpatije za Urugvajca i kritikovao FIFA zbog drastične kazne, najveće koja je ikada izrečena igraču na Mundijalu.

Suarez je kažnjen sa 9 utakmica suspenzije i 4 mjeseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije ugrizao Đorđa Kjelinija.

Suarez je prethodno tokom karijere već kažnjavan jer je “grizao” Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.

Napadač Liverpula neće igrati u osmini finala protiv Brazila, kao ni do kraja šampionata, u slučaju da Urugvaj prođe dalje, a propustiće i početak nove sezone u Premijer ligi.