Šamačkom Borcu najviše novca za obnovu stadiona (FOTO)

[dropcap]ŠAMAC[/dropcap] Krajem godine počeće obnova fudbalskih stadiona u BiH, a prioritet u RS biće stadion Borca iz Šamca, koji je pretrpio najveću štetu u majskim poplavama.

Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza RS, posjetio je danas stadion FK Borac u Šamcu, koji je uništen u poplavama, i obećao pomoć u saniranju štete.

Kovačević je rekao da su FIFA i UEFA predvidjele sredstva za obnovu infrastrukture i da je Fudbalski savez RS pripremio dokumentaciju za sve klubove koji su pretrpjeli štetu od poplava.

“Ova sredstva će stići krajem godine u Fudbalski/Nogometni savez BiH, a potom će biti preusmjerena Fudbalskom savezu RS, koji će, zajedno sa predstavnicima klubova, pokušati da ih implementira u obnovu infrastrukture”, objasnio je Kovačević.

On je dodao da će, osim ovih, dio sredstava izdvojiti i F/NS BiH, dok će dio biti obezbijeđen iz Fonda solidarnosti za obnovu RS i od Fudbalskog saveza Republike Srpske.

“Šamac će sigurno dobiti najveći dio sredstava”, rekao je Kovačević i dodao da je u ovoj opštini, zbog uništene infrastrukture, fudbalski život stao: “Tu smo da, zajedno sa sportskim radnicima, načelnikom opštine i ljudima koji vode klub ponovo pokrenemo fudbalski život. Opština Šamac i FK Borac značajni su za Fudbalski savez Srpske.”

stadion_samac1

Savo Minić, načelnik opštine Šamac, kazao je da projekat obnove infrastrukture Fudbalskog kluba Borac, koji je predstavljen građanima, Fudbalskom savezu i Vladi Republike Srpske, dobio podršku i da posjeta delegacije FS RS predstavlja samo njegovu nadogradnju.

On kaže da je već počela realizacija dijela tog projekta, koji se odnosi na uređenje pomoćnog stadiona, dok će obnova glavnog stadiona biti vršena etapno kako sredstva budu pristizala.

Predsjednik FK Borac iz Šamca Nenad Lukić rekao je da su svi aktivno uključeni na pronalaženju donatora za obnovu stadiona.

Kovačević je tokom posjete stadionu Borca uručio dresove za igrače, dok je prethodno ovom klubu Fudbalski savez RS donirao lopte.