Stjepanović zahvalan fizioterapeutu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Dvostruki šampion Evrope, srpski plivač Velimir Stjepanović, rekao je da je važnu ulogu u postizanju uspjeha u Berlinu imao njegov fizioterapeut.

“Trenirao sam i u vodi i u teretani, nije bilo jednostavno osposobiti telo za velike napore. Međutim, tu je bio moj fizioterapeut Marko. Uz njegovu pomoć oporavio sam se između trka i rezultat nije izostao”, rekao je Stjepanović za RTS.

Sjajni srpski plivač okitio se zlatom u ponedjeljak na 400 metara slobodno i u srijedu na 200 slobodno, gdje je za dvije stotinke nadmašio svjetskog i evropskog rekordera u toj disciplini, Nijemca Paula Bidermana.

“Bilo je neizvesno, ali zadovoljan sam i rekordima i medaljama. Idemo dalje”, poručio je Stjepanović, dok je njegova majka Ana navela da joj je u finalnim trkama “srce bilo u grlu”.

“Malo ustanete, malo sednete, sve u uzbuđenju. Na kraju se isplatilo, sve je ispalo fantastično”, rekla je Ana Stjepanović.

U obje discipline na šampionatu Evrope Stjepanović je do zlata došao u vremenu novih rekorda Srbije (3:45,66 i 1:45,78).