Četiri bh. juniora u polufinalu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap]  Na 18. teniskom turniru “Open RTC Barcelona 1899. – Sarajevo 2014”, koji se održava na terenima Teniske Akademije” “HEAD” na Koševu, Bosna i Hercegovina će u polufinalu imati jednog juniora i tri juniorke.

U muškom dijelu turnira naš Sanin Zukić, koji na juniorskoj rang-listi Tennis Europe zauzima 13. mjesto, u četvrtfiunalu je kao prvi nosilac pobijedio Mađara Anresa Siposa sa 6:2, 6:2, a u meču za nastup u finalu u petak će igrati protiv četvrtopostavljenog Hrvata Roka Savina.

U konkurenciji juniorki prva nosteljka Nefisa Berberović, rangirana na 82. mjestu liste Tennis Europe, u bh. polufinalu će u petak igrati protiv Hristine Đokić, dok će naša treća juniorka u polufinalu – treća nositeljka, Dragana Radišić, za protivnicu imati Hrvaticu Leonardu Janko.

Turnir “Open RTC Barcelona 1899. – Sarajevo 2014.” organizuje se za tenisere i teniserke do 16 godina i prvi je evropski ETA turnir druge jakosne kategorije na prostorima BiH, a tek treći u regiji.

Turnir organizuje TK “Tenis Pro 1996” u saradnji sa španskim Kraljevskim klubom iz Barselone “RTC Barcelona – 1899”, koji ima stogodišnju tradiciju.