Poslije smjene Bajića, Tonković vodi treninge Radnika

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Borislav Tonković, koordinator u radu mlađih selekcija i trener juniorske ekipe Fudbalskog kluba Radnik, vodiće do daljeg treninge prve ekipe premijerligaša iz Bijeljine.

Poslije lošeg starta u fudbalskoj eliti BiH – osvojenog svega jednog boda, postignutog jednog gola u 6 utakmica te posljednjeg mjesta na tabeli, Uprava Radnika je morala da reaguje i napravi rez. Odlučila je da se poslije dvije godine zahvali na saradnji dosadašnjem treneru Srđanu Bajiću.

“Na osnovu postignutih rezultata i pozicije na tabeli u prvih šest kola Premijer lige BiH, koji nisu u skladu sa renomeom i ambicijama Fudbalskog kluba Radnik, prekinuta je saradnja sa dosadašnjim trenerom Srđanom Bajićem”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora FK Radnik.

Uprava se odmah bacila u potragu za novim kormilarom, a do njegovog imenovanja ekipu će privremeno voditi Borislav Tonković.

Inače, Bajić je na kormilo Radnika zvanično postavljen poslije ostavke trofejnog trenera Darka Nestorovića 2. septembra 2012. i sa dosta uspjeha vodio je “plavo-bijele” u posljednje dvije godine. Iza sebe ima osvojena dva naslova pobjednika Kupa Republike Srpske.