Stiv Balmer najbogatiji vlasnik kluba

[dropcap]LOS ANĐELES[/dropcap] Bogatstvo Stiva Balmera, novog vlasnika LA Klipersa, prema magazinu “Forbes” procijenjeno je na 22,5 milijardi dolara, po čemu je najbogatiji vlasnik bilo kojeg američkog sportskog kluba (NBA, NFL, MLB i NHL).

Balmer je proveo pune 34 godine u “Microsoftu” i trenutno je 18. najbogatiji američki poslovni čovjek.

Takođe, zanimljivo je da je još od 1988. vlasnik NBA kluba Portland Trejlblejzersi jedan od osnivača “Microsofta” Pol Alen, čije se bogatstvo procjenjuje na 17,5 milijardi dolara i po čemu je drugi najbogatiji gazda nekog američkog sportskog kluba. Dakle, ispada da su dva “kompjuteraša” zasjela na prvo i drugo mjesto svih vlasnika milijardera u američkom sportu.

Na trećem mjestu je Fil Anšuc (11,1 milijarda dolara), vlasnik NHL tima Los Anđeles Kingsi, te dvorane “Stejpl centar”, u kojoj LA Klipersi godinama igraju.

Svi ostali milijarderi, kao što su, recimo, vlasnik Majami Hita Miki Arison (6,4 milijarde) i vlasnik Orlando Medžika Rič Devos (šest milijardi) daleko su iza spomenutog trija.

Hoće li Balmer, zahvaljujući bogatstvu i ljubavi prema košarci, uspjeti od ove franšize da napravi šampionsku ekipu, pokazaće vrijeme. U svakom slučaju, biće zanimljivo vidjeti da li će “Ol star” igrači, kao što su Kris Pol, Blejk Grifin i ostali uskoro dobiti neko zvučno pojačanje, a nema sumnje u to da će legendarni trener Dok Rivers sada imati mnogo bolje uslove za rad.

Kontroverzni dugogodišnji vlasnik Donald Sterling je prošlost, a novi vlasnik toliko je opsjednut košarkom da će napraviti sve kako bi ova ekipa osvojila svoju prvu titulu.