Srbija pobijedila BiH u humanitarnom meču

[dropcap]ŠABAC[/dropcap] Srbija je večeras u Šapcu pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 5:2, u humanitarnom meču amaterskih bokserskih selekcija.

Za borca večeri proglašen je Ljubomir Marjanović (Srbija), koji je od člana gradskog vijeća Šapca Vesne Živković dobio na poklon trenerku, a u revijalnom sparing humanitarnom meču Sanja Tošić (Srbija) je pobijedila jednoglasnom odlukom sudija Jelenu Tanasić (BiH).

“Hvala Šapčanima koji su me ovacijama dočekali i još glasnije pozdravili posle pobede. Poslednje dve godine boks je u dosta teškoj situaciji. Ali sada, posle ovog spektakla video sam svetlo u tunelu. Naš boks ima budućnost i mladi momci u reprezentaciji treba da nastave da rade i 2015. može biti godina preokreta. Presrećan sam, jer sam gledao i pobedu Sanje Tošić. Napokon smo dobili jaku seniorku i jedva čekam da je vidim u zvaničnim mečevima”, rekao je Marjanović.

Humanitarna bokserska revija održana je u sali šabačke Gimnazije umjesto na otvorenom prostoru Sokolskog doma, nakon što je u srijedu odložena zbog vremenske nepogode.

Ulaznica za humanitarni meč selekcija Srbije i BiH bila je poslata sms poruka 1003, a sav prihod namijenjen je ugroženima od poplava.

Organizatori su saopštili da je poslato 1.006 sms poruka za pomoć nastradalim oblastima u Srbiji.

Humanitarna revija održana je pod pokroviteljstvom grada Šapca i Turističke organizacije Šapca, a organizovali su je Bokserski savez Srbije i klub Balkan boksing.