Savić: Ponovili smo slabosti

[dropcap]BUDIMPEŠTA[/dropcap] Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić čestitao je selekciji Mađarske na pobjedi, istakavši da je trijumfovala potpuno zasluženo.

U derbiju 3. kola prvenstva Evrope u Budimpešti Mađarska je večeras slavila protiv Srbije rezultatom 8:6.

“Ponovili smo neke slabosti i to nam se osvetilo. Ni napad nije bio na nivou, uz nekoliko katastrofalnih grešaka u odbrani. Ostaje nam da to popravimo, da učinimo sve da se vratimo na željeni nivo. Mnogo moramo da popravimo u igri, sada nam predstoje još bitniji mečevi”, izjavio je Savić nakon utakmice.

Filip Filipović je dodao da “ne može da se dobije kada se ovoliko puta promaši”.

“Stvarali smo neke prilike, ali šutirali i iz neizrađenih akcija, bili brzopleti. Ovo je sportski šamar koji ne treba tragično da se shvati. Nismo mogli da repriziramo Dubai, da dobijemo odmah u prve dve četvrtine, to je bilo nemoguće. Ostaje nam da se skupimo i odigramo naredne dve utakmice kako treba, da uklonimo nervozu koja je bila večeras izražena”, kazao je Filipović navodeći “možda je i bolje ovako”.

“Nisam nezadovoljan, možda je ovo stiglo u pravom trenutku. Nije tragedija i ne treba da paničimo”, poručio je Filipović.

Kapiten Živko Gocić takođe je priznao da su Mađari zasluženo trijumfovali i da su bili bolji.

“Mi smo bili stegnuti za ovakvu utakmicu, a oni odlični sa igračem manje. Deker je sjajno branio, sprečio nas da ostvarimo bolji rezultat. Ovo je bila bitna utakmica, ali ne odlučujuća. Imamo još dva meča i sa pobedom ulazimo u borbu za medalju, a to je naš cilj. Čestitam Mađarima. Bili smo oslabljeni posle isključenja Prlainovića, jednog od najboljih na svetu. To ne umanjuje pobedu rivala, dižemo glavu i idemo dalje”, zaključio je Gocić.

Prlainović igra protiv Hrvatske

Jedan od najbolji srpskih vaterpolista Andrija Prlainović igraće u 4. kolu prvenstva Evrope u subotu protiv Hrvatske (16 sati), uprkos isključenju na utakmici protiv Mađarske.

Postojala je bojazan da bi zbog crvenog kartona Prlainović mogao da propusti meč sa Hrvatima, što bi u velikoj mjeri oslabilo srpsku reprezentaciju.

Međutim, odmah poslije utakmice sa Mađarima stiglo je obavještenje da se isključenje odnosilo samo na večerašnji meč i da nema nikakvih prepreka da Prlainović nastavi takmičenje po utvrđenom rasporedu, preneo je Vaterpolo savez Srbije.