Savić: Prebrodili smo stanje šoka

[dropcap]BUDIMPEŠTA[/dropcap] Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je poslije velikog preokreta i pobjede protiv Crne Gore da su njegovi izabranici pokazali hrabrost i iz nevjerovatne situacije zasluženo došli do slavlja.

Srbija je u dramatičnoj utakmici savladala Crnu Goru sa 10:9 i izborila plasman u finale prvenstva Evrope u Budimpešti, nakon što je u nekoliko navrata gubila sa 4 gola razlike.

“Ovo je velika pobeda, prebrodili smo stanje šoka. Pokazali smo hrabrost, ovo je neverovatno. Srbija uvek ima šansu. Nismo padali, nismo srljali ni kada je bilo minus četiri. Tada smo počeli da igramo i ništa drugo. Sada smo rasterećni, ostaje nam finale i biće to spektakl”, izjavio je Savić novinarima nakon meča.

Jedan od junaka pobjede, trostruki strijelac Stefan Mitrović, konstatovao je da je medalja “u džepu”.

“Ovo su mečevi opasni za srce. Čestitam ekipi. Nije fraza, ali igrati sa ovim momcima to treba doživeti. Pobedu posvećujemo porodici, ali i svim ljudima koji su izgubili sve u poplavama u našoj zemlji. Kada se držimo zajedno, onda smo najjači. Daćemo sve od sebe, voleli bi da se još čuje Srbija u Mađarskoj”, poručio je Mitrović.

Filip Filipović je priznao da su Crnogorci bili bolji u prve tri četvrtine.

“Jako teška utakmica, šok na početku, 5:1, bili su bolji tri četvrtine. Na kraju smo pokazali koliko verujemo u pobedu. Možda niko nije verovao osim nas i trenera. Imamo veliko srce, mentalitet je naša snaga. Finale sa Mađarima je veliko za zadovoljstvo, posebno pred njihovom publikom, možemo samo da dobijemo. Biće to spektakl, bar se nadam da će svi faktori biti na tom nivou”, kazao je Filipović.

Golman Branislav Mitrović istakao je da nisu njegove odbrane riješile meč, već da se cijela ekipa digla.

“Čestitam svima, počeli smo da igramo kako treba, sve je došlo na svoje. Sada idemo dalje. Srećan sam što ću biti deo spektakla u nedelju. To je najlepše za vaterpolo, treba doživeti i daćemo maksimum. Očekujem naše navijače, svaki glas u ovom grotlu mnogo nam znači”, zaključio je Mitrović.

Finale prvenstva Evrope između vaterpolista Srbije i Mađarske na programu je u nedelju od 20.30, a prethodno od 18.30 u meču za 3. mjesto igraju Italija i Crna Gora.

Statistika

Meč je odigran na bazenu “Alfred Hajoš” pred oko 5.000 gledalaca, a sudili su Stavridis (Grčka) i Naumov (Rusija).

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 3, B. Mitrović.

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 3, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 1, Čučković, M. Janović 1, N. Janović 3, Ivović 1, Mišić, Klikovac, Jokić, Šćepanović.

Igrač više: Srbija 17 (6), Crna Gora 12 (3).

Peterci: Srbija 1 (0).