Ćiro Blažević: Džeko bi mogao biti prvi golgeter svijeta

[dropcap]ZAGREB[/dropcap] Miroslav – Ćiro Blažević, jedan od najuspješnijih trenera s ovih prostora svih vremena, za Agenciju Anadolija je prognozirao izvrstan uspjeh reprezentaciji Bosne i Hercegovine na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a Edinu Džeki, napadaču bh. reprezentacije, predvidio je mogućnost da bude prvi golgeter svijeta.

Popularni Ćiro je imao riječi hvale i za Niku Kovača i hrvatske reprezentativce, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Ćiro je s drugim hrvatskim velikanima sporta sudjelovao u promotivnom polaganju predmeta u trezor koji će se otvoriti tek za 100 godina. Ćiro je na čuvanje ostavio šal sa potpisom, a novinarima je govorio o svojim gledanjima na predstojeće svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Na pitanje što očekuje od reprezentacije BiH, Ćiro je poručio: “BiH će napraviti izuzetnu karijeru. Siguran sam u to, a to što neki misle drugačije, oni nikad ne misle dobro. BiH će igrati zapaženu ulogu na ovom svjetskom prvenstvu i možda će Džeko biti prvi golgeter svijeta.”

Ćiro očekuje da će BiH ući među prvih 16, a onda je sve moguće.

“U toj tragediji poplava je toliko i sreće bilo, da je narod shvatio da nema razloga nego da bude solidaran jedan prema drugome, bez obzira na vjeroispovijest”, rekao je i dodao kako u svoj toj muci i nevolji ne bi htio dijeliti savjete treneru i igračima bh. reprezentacije.

Trenera hrvatske reprezentacije, Niku Kovača, Ćiro je opisao riječima: “Savršeno! On je jedna moralna vertikala. Svoj posao tako savjesno vodi da sam upravo radi njega veliki optimista da u susretu s Brazilom nećemo izgubiti. Hrvatska za mene može ići do kraja, s koncentratom talenta koje posjeduje u ekipi i sa selektorom, imamo puno pravo očekivati vrhunski rezultat.”

Svoj uspjeh sa hrvatskom reprezentacijom 1998. Ćiro je nazvao nečim većim od samog sportskog uspjeha: “Biti treći u svijetu, privilegija je koju rijetko ko ima.”