Fudbalski prijatelji počeli nadmetanja u Foči

[dropcap]FOČA[/dropcap] Na Gradskom stadionu u Foči večeras je počeo 10. međunarodni omladinski turnir “Fudbal frends”, koji je okupio 8 ekipa uzrasta do 17 godina iz 6 zemalja bivše Jugoslavije.

Otvarajući turnir, načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da je ovo praznik sporta i mladosti, čiji je osnovni smisao izražen u njegovom nazivu, javlja Foča-24.info.

“Ovo nije samo smotra najboljih mladih fudbalera, ovo je mnogo više od toga. ‘Fudbal frends’ je prava, istinska škola fudbala i u isto vrijeme istinska škola prijateljstva i drugarstva”, naglasio je Mašić.

Zoran Avramović, predsjednik beogradske Fondacije “Fudbal frends”, koja je uz opštinu Foča i Fudbalski klub “Sutjeska” organizator turnira, rekao je da Foča može biti ponosna na činjenicu da je već 10 godina centar omladinskog fudbala u ovom dijelu Evrope, te da je ovaj turnir izgradio renome, pa je klubovima postalo prestiž da dođu u ovaj grad.

“Divno je da imamo bivšu Jugu u jednom divnom ambijentu. Gledamo da svake godine dovodemo nekoga ko ranije nije bio, ovoga puta je to Rijeka, a nepredviđene okolnosti spriječile su londonski Kristal Palas, koji je imao veliku želju da dođe u Foču”, rekao je Avramović.

Otvaranju turnira prisustvovali su i predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, koje je uz opštinu Foča pokrovitelj turnira, kao i fudbalska legenda Radmilo Mihajlović, koji je rodom iz Foče.

U prvom meču, kadeti Rabotničkog savladali su vršnjake Olimpije poslije boljeg izvođenja penala sa 11:10, u regularnom toku bilo je 1:1. Nakon toga je Budućnost bila bolja od Vojvodine sa 2:1.