Savić: Medalja važna za karijere mladih igrača

[dropcap]ALMATI[/dropcap] Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je poslije plasmana u finale FINA kupa da je obezbijeđena medalja važna za karijere njegovih mladih izabranika.

Podmlađeni sastav prvaka Evrope izborio je danas finale u Almatiju savladavši u polufinalnoj utakmici selekciju Hrvatske sa 7:4.

“Za njih, njihove karijere, dobro je da su osvojili medalju. Znam ih, nisu još rekli sve i verujte, i sutra će dati sve od sebe da bi ostvarili dobar rezultat. Nisu opterećeni imperativom, ali kada počne meč igraće na pobedu”, rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije (VSS).

On je podsjetio da je i uoči FINA kupa tvrdio da nacionalni tim i u ovom sastavu dolazi u Kazahstan po medalju.

“Videli ste kakav potencijal imaju, a svi su takođe videli da mi nismo potcenjivali ovo takmičenje, kao što su neki mislili. Ali, o tome drugom prilikom. Mađarska dolazi u jakom sastavu, sa malim brojem izmena iz Budimpešte; cilj im je zlato. Videćemo”, kazao je Savić.

Kapiten Dušan Mandić istao je da je prezadovoljan što je medalja u Almatiju već osigurana.

“Pobedu nad Hrvatima već smo zaboravili, ostaje nam još jedan utakmica. Po imenima, Mađari su najjači rival, ali verujem u svoje drugove. Daćemo sve od sebe da ostvarimo zlatni het-trik”, poručio je Mandić, dok je Sava Ranđelović istakao “da je sve jasno” i da se ide na zlato.

“Znamo ko je Mađarska, mi smo se ovde predstavili u lepom svetlu. Možemo mnogo da dobijemo. Znam da oni žele da nam se makar malo revanširaju za poraz u Budimpešti, ali moraće baš da se potrude”, zaključio je Ranđelović.

Momcima su čestitali predsjednik i član Upravnog odbora VSS, Milorad Krivokapić i Zoran Popović.

“Ovde su sumnjali u kvalitet ove srpske ekipe. Svima sam govorio da imaju snagu, da će igrati za medalju i da smo ozbiljno shvatili takmičenje. Sada su se u to uverili, a ja iskreno čestitam stručnom štabu i igračima na još jednoj radosti, uz ubeđenje da će sutra dati maksimum za još jedan uspeh”, rekao je Krivokapić.

Finalna utakmica FINA kupa između vaterpolista Srbije i Mađarske igra se sutra od 11.10 po našem vremenu, a prethodno se u meču za treće mjesto od 9.50 sastaju Hrvatska i SAD.