Ronaldo prvi stigao do 100 miliona fanova

[dropcap]MADRID[/dropcap] Kristijano Ronaldo, napadač Real Madrida, još jednom je potvrdio da uživa veliku popularnost među navijačima širom svijeta uspjevši prvi da probije granicu od 100 miliona fanova na društvenoj mreži Facebook.

Portugalac je postao prvi sportista kojem je to pošlo za rukom, a samo jedna javna ličnost prije njega uspjela je u ovom, piše “Forbs”. Radi se o kolumbijskoj pjevačici i supruzi Džerarda Pikea, defanzivca Barselone, Šakiri.

Blizu kluba 100 miliona su još dvije muzičke zvijezde – Eminem (96 miliona) i Rijana (90 miliona).

“Velika je čast doći do 100 miliona fanova na Facebooku. Ova velika podrška me ispiriše da želim da zahvalim svima”, rekao je napadač “kraljevskog kluba”.

Najpopularniji Ronaldov post na pomenutoj društvenoj mreži imao je 3.400.000 lajkova i radi se o fotografiji na kojoj sa sinom Kristijanom Ronaldom Juniorom slavi Dječji dan.

Portugalac je bio drugi najplaćeniji sportista u svijetu u periodu od juna 2013. do juna 2014. sa zaradom od 80 miliona dolara prije plaćanja poreza. Od toga 52 miliona dolara ide na platu i bonuse, dok je 28 miliona zaradio od sponzora kao što su “Nike”, “Tag” “Heuer”, “Emirates” i “Samsung Electronics”.

Ronaldov ljuti rival na terenu Lionel Mesi, napadač Barselone, drugi je na rang-listi kada su fanovi u pitanju. Omaleni Argentinac “debelo” zaostaje za Portugalcem i sakupio je skoro 74 miliona fanova.

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svijetu pa je sasvim očekivano da se upravo ovi sportisti nalaze na prvim mjestima. Od aktivnih sportista koji ne igraju fudbal najbolje rangiran je Lebron Džejms, košarkaš Klivlenda, sa skoro 22 miliona fanova i nalazi se na 13. mjestu.