Rahmanov pobjegao konkurentima

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Ruski velemajstor Aleksandar Rahmanov nastavlja sa odličnim igrama na 44. međunarodnom šahovskom turniru “Bosna 2014”, koje se održava u Sarajevu od 30. maja do 6. juna.

Nakon što je preuzeo vođstvo trijumfom nad Jilmazom u petom kolu, on je sinoćnjom pobjedom u partiji protiv Kožula pobjegao svojim pratiocima za čitav poen. Sa 6 poena iz 7 partija i rejting performansom od 2.846 poena on je gotovo osigurao prvo mjesto na A turniru.

Treći nosilac turnira, Holanđanin Benjamin Bok, nakon slabije igre u prvom dijelu turnira uspio je da izbije na diobu drugog mjesta savladavši hrvatskog velemajstora Zorana Jovanovića.

Stanje na tabeli: Rahmanov 6, Glejzerov, Jilmaz i Bok 5, Kožul, Stojanović, Stević, Šebenik, Kovačević, Palac, Ulibin i Bosiočić 4½…

U pretposljednjem kolu na čelnim tablama se sastaju: Rahmanov – Bok, Stević – Jilmaz, Palac – Glejzerov, Kožul – Bosiočić, Stojanović – Kovačević, i Šebenik – Ulibin.

Na B turniru Rajko Bogdanović, Amar Salihović i Goran Vajić nastavljaju s trkom za prvo mjesto.

Bogdanović je u uzbudljivoj partiji savladao FM Željka Simića, dok su Salihović i Vajić bili sigurni u duelu protiv Bućana i Hodžića. Najbolja šahistkinja u prvih 7 kola je Mila Žarković, koja je pobjedom u ovom kolu došla na diobu četvrtog mjesta.

Trenutno stanje na tabeli: Bogdanović, Salihović i Vajić 6, M. Mrnđić, Stavnjak i Žarković 5½…

Važniji parovi 8. kola: Salihović – Vajić, Stavnjak – Bogdanović i M. Mrnđić – Žarković.

Osmo, pretposljednje kolo, igra se danas od 16 sati.