Princ Albert stiže u Banjaluku?

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Princ Albert od Monaka bi ovog mjeseca trebao da dođe u Banjaluku i prisustvuje Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore “Banjaluka – Vrbas 2014”, nezvanično saznaju “Nezavisne novine”.

On bi, navodno, trebalo da zatvori takmičenje 20. jula, ali informaciju nisu mogli potvrditi u Kajak-kanu klubu Vrbas, domaćinu šampionata Evrope, koji će biti održan od 16. do 20. jula na rijeci Vrbas.

Princ Albert je u februaru najavio dolazak u Bosnu i Hercegovinu kada se na Olimpijskim igrama u Sočiju sreo sa Sinišom Kisićem, predsjednikom Olimpijskog komiteta BiH.

“Kada sam u februaru razgovarao sa princom Albertom od Monaka, obećao je da će doći u Bosnu i Hercegovinu i posjetiti Olimpijski komitet BiH. To bi trebalo da se desi ovog mjeseca, ali još nemam potvrdu kada će doći. Koliko znam, osim u Sarajevo, princ Albert bi trebalo da dođe u Banjaluku vezano za kajak i rafting sport. Više informacija o njegovom dolasku bi trebalo da bude poznato naredne sedmice. U ovom trenutku, zaista, nemam informacije o terminima i detaljima njegove posjete Bosni i Hercegovini”, rekao je Kisić.

Princ Albert od Monaka voli sport i podržava sportska takmičenja, a posebno ukoliko imaju humanitarni karakter.

Godinama se bavio sportom, trenirao je bacanje koplja, džudo, plivanje, tenis, veslanje, skijanje, skvoš, mačevanje…

Učestvovao je pet puta kao član bob tima Monaka na Zimskim olimpijskim igrama od 1988. do 2002. (olimpijske igre u Kalgariju, Abervilu, Lilehameru, Naganu i Solt Lejk Sitiju), predsjednik je Olimpijskog komiteta Monaka i član je Međunarodnog olimpijskog komiteta od 1985.

Njegova supruga, princeza Šarlin je inače bivša olimpijka u plivanju, a ostaće upamćen njen nastup za Južnu Afriku na OI 2000. u Sidneju.