Poklon Đokoviću: Plac od 3.000 kvadratnih metara u etno selu “Montenegro”

[dropcap]PODGORICA[/dropcap] Vlasnici etno sela „Montenegro“ u selu Brezna u Pivi, braća Milonja i Radonja Blagojević, odlučili su da svjetskom teniskom asu Novaku Đokoviću poklone plac od 3.000 kvadratnih metara koji se nalazi na zaravni između kanjona Nevidio i planina Vojnik i Durmitor.

Svoju darežljivost braća tumače kao znak zahvalnosti Đokoviću koji je kao teniser ne samo proslavio državu, “jer je porijeklom Crnogorac” već i zato što je svadbom na Svetom Stefanu promovisao Crnu Goru bolje nego, kako kažu, Ministarstvo turizma u poslednjih deset godina, prenosi Blic.

Jedan od braće, Milonja, napomenuo je podgoričkom dnevniku da je plac udaljen oko 20 kilometara od Jasenova Polja, mjesta odakle su porijeklom Đokovići.

“Prije pet godina, moj brat Radonja i ja smo poklanjali besplatne placeve onima koji su željeli da naprave vikendicu na selu. Napravljeno je par kuća, ali zbog ekonomske krize to je malo zastalo, pa smo odlučili da poklanjamo placeve poznatim ličnostima koji vole i promovišu Crnu Goru, objašnjava Milonja Blagojević.

Tako je, primjera radi, prošle godine plac dobila mis Egipta Tara Emad, kojoj je majka Crnogorka i koja na svakom mjestu promoviše Crnu Goru, smatrajući je svojom zemljom.

Vlasnici etno sela poznati su i po neobičnim manifestacijama, poput takmičenja u ležanju, ali i po proizvodnji jedinstvenih suvenira kao što su “bočica sa crnogorskim vazduhom” i “pivagra”. Tu su i bašta Anđeline Džoli i Bred Pita, ludi kamen star oko hiljadu godina…