Đorđević o otkazu u Bajernu: Neshvatljiva ljubomora menadžmenta

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević otvorenim pismom obratio se javnosti poslije šokantnog raskida saradnje sa njemačkim Bajernom.

“Snažna kohezija između tima i stručnog štaba vodila je do najvećih klupskih rezultata, uprkos neshvatljivoj ljubomori djela menadžmenta koji nije mogao da se pomiri sa osjećajem da se nalazi u sjenci”, između ostalog napisao je Đorđević.

Saša Đorđević je ove sezone osvojio Kup Njemačke (prvi trofej poslije 50 godina), njegov Bajern stigao je do polufinala Evrokupa, a Bavarci su prvi na tabeli nacionalnog šampionata sa 23 pobjede i dva poraza. Ipak, pored svega, Bajern i Đorđević su se razišli.

“Prošle srijede mi je oduzeta šansa da krunišemo ovu sjajnu sezonu i učinimo je još uspješnijom osvajanjem Bundeslige. Generalni menadžer kluba mi je saopštio da sam ‘suspendovan’ sa mjesta šefa stručnog štaba, a kao razlog naveo nedostatak komunikacije s njim”, naveo je u otvorenom pismu selektor “orlova”.

Generalni menadžer Bajerna je Marko Pešić, sin Svetislava Pešića i nekadašnji reprezentativac Nemačke, a Đorđević smatra da je glavni razlog otkaza bila ljubomora menadžmenta.

“Snažna kohezija između tima i stručnog stafa vodila je do najvećih klupskih rezultata, uprkos neshvatljivoj ljubomori dijela menadžmenta koji nije mogao da se pomiri sa osjećajem da se nalazi u sjenci”, između ostalog napisao je Đorđević.

Đorđević se zahvalio igračima, navijačima, stručnom štabu, ali i protivnicima i medijima na podršci.

Bajern je umjesto Đorđevića na mjesto trenera postavio Dejana Radonjića, nekadašnjeg kormilara Crvene zvezde.

(RTS)