Počela Parada sporta

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] U Doboju se večeras, uoči otvaranja 46. Međunarodnog rukometnog TV turnira “Doboj 2014”, održava manifestacija “Parada sporta”, na kojoj učestvuju sportski klubovi sa područja grada Doboj.

“Parada sporta” počela je u 19 časova na platou pravoslavne crkve Rođenja Presvete Bogorodice i prolazi ulicama centralnog dijela grada sve do platoa kod Parka heroja, gdje se predstavljaju klubovi.

Nakon “Parade sporta”, u 21 čas održaće se muzičko-zabavni program “Etno fjužn prelo” nastupom Srpskog pjevačkog društva “Iva” na gradskom trgu, a nakon toga dobojskoj publici predstaviće se beogradska grupa “Ortodoks Kelts”.

Svečano otvaranje 46. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona “Doboj 2014” predviđeno je sutra u 17 časova na Stadionu sportskih igara u ovom gradu, nakon čega će, u 17.30, početi takmičarski dio turnira – utakmica Dervente i ekipe Esperance iz Tunisa.

Na turniru tradicionalno učestvuje 8 ekipa, koje su podijeljene u dvije takmičarske grupe – A i B, koje će prva četiri dana igrati po bod sistemu, a petog dana, 23. avgusta, biće održani finalni susreti.

Kao prošlogodišnji pobjednik učestvuje Tatran Prešov iz Slovačke, Azoti Pulavi iz Poljske, prvak Turske – ekipa Bešiktaša, Esperanca iz Tunisa, reprezentacija Irana, Metaloplastika iz Srbije, te banjalučki Borac i Derventa.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. i nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.