Berberović: Imamo šansu protiv Borusije

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbalski klub Sarajevo će u četvrtak na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige ugostiti Borusiju Menhengladbah.

Fudbaler bh. predstavnika, Džemal Berberović, nada se rezultatu koji će omogućiti njegovom timu da mirno dočeka revanš u Njemačkoj.

Sarajevo nije napravilo najbolju uvertiru pred utakmicu Evropske lige s obzirom da je u subotu u 3. kolu BHT Premijer lige BiH remiziralo na svom terenu protiv Veleža. No, taj kiks je već zaboravljen, a ekipa se uveliko priprema za duel s Borusijom, piše Klix.

“Atmosfera je fenomenalna, Velež smo već zaboravili. Okrenuli smo se mislima utakmici sa Borusijom Menhengladbah i fokusirani smo na taj susret. Niko više i ne spominje Velež. Istina je da ostaje žal za izgubljena dva boda jer je evidentno da smo bolja ekipa. Dominirali smo svih 90 minuta, ali šanse nismo iskoristili. Nije bilo ni sreće. No, sada je sve u redu, danas smo trenirali i spremamo se za Borusiju”, izjavio je Berberović.

Evidentan problem Sarajeva je mali broj golova postignut na domaćem terenu.

“Iskreno, ne znam šta je problem. U gostima smo efikasni, a Koševo kao da je začarano. Ipak, nadam se da ćemo protiv Borusije imati više sreće i da ćemo napokon ‘pročepiti’ u spektaklu protiv bundesligaša”, rekao je fudbaler FK Sarajevo.

U posljednje vrijeme je bilo kritika na račun odbrane, ali Berberović tvrdi da zadnja linija nije ništa manje kvalitetna od ostatka tima.

“Ne može se reći da je odbrana slaba. Mi igramo napadački, a pri tome nam protivnički igrači rijetko dolaze na našu polovinu. Kontrolišemo utakmicu svih 90 minuta, a onda protivnik pređe jednom centar terena i postigne pogodak. To je nedostatak sreće i neodbranjivo je. Stoga, ne može se reći da imamo slabu odbranu. Promašimo 20 zicera u napadu i primimo jedan gol, šta bi se onda moglo reći za napadače?! Jednostavno, primljeni gol protiv Veleža je peh”, jasan je Berberović.

Bh. predstavnik namjerava da pruži žestok otpor favoriziranom protivniku u Ligi Evrope.

“Sarajevo ima šanse protiv svake ekipe. Ovo će biti spektakl, praznik za klub, igrače i iskrene navijače. Mi ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat uoči revanša u Njemačkoj”, kazao je Berberović.

Kada je riječ o rezultatu koji priželjkuju u bordo taboru, najvažnije je ne doživjeti poraz.

“Rezultat je teško prognozirati jer je Borusija veliki klub, s kojim je čast igrati. Nadam se dobrom rezultatu po nas, kako bi na revanš otputovali ‘hladne glave’. Važno je da ne izgubimo”, izjavio je povratnik na Koševo.

On se dobro uklopio u ekipu Sarajeva, a ove sezone očekuje sjajne rezultate.

“Osjećam se kao kod kuće, ovo je moj klub, moj dom. Momci su sjajni, kao i atmosfera. Ovako treba nastaviti. Imamo dobru ekipu, možemo mnogo, ali to moramo potvrditi na terenu”, zaključio je Berberović.