Bridi šamar od šampiona

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Radnik je nastavio sa lošim rezultatima na početku prvenstva; u petom kolu je poražen na svom terenu od sarajevskog Željezničara sa 1:3.

Prema prikazanom na terenu, Radnik je imao više od igre, ali je tim sa “Grbavice” igrao onoliko koliko mu je potrebno da zabilježi trijumf, piše Glas Srpske.

Sarajlije su povele već u drugom minutu. Duel igrača Radnika Đoke Milovića i fudbalera Željezničara Nede Turkovića u kaznenom prostoru glavni sudija Darko Obradović iz Stoca okarakterisao je kao prekršaj za najstrožu kaznu, koju je izveo Sead Bučan i pogodio pravo mjesto.

To nije pokolebalo Bijeljince, koji su u nastavku prvog dijela imali nekoliko šansi, ali nisu bili precizni Milivoje Lazić, Jovan Vučinić i Marko Obradović.

Gosti su udvostručili prednost u 55. minutu evrogolom Damira Sadikovića, koji je šutirao sa dvadesetak metara i pogodio unutrašnju stranu prečke, od koje se lopta odbila u mrežu. Treći gol Željezničara plod je greške golmana domaćih Boriše Bodiroge i Ranka Galešića, koji su poklonili loptu Tomislavu Tomiću. Ovaj je šutirao, lopta se odbila od Bodiroge i otišla u gol.

Dva minuta kasnije fudbaleri Radnika su postigli prvi pogodak u ovom prvenstvu i počasni u ovom susretu, a strijelac je bio Samir Memišević poslije kornera koji je izveo Vučinić.

“I pored poraza, odigrali smo dobru utakmicu, ali je ponovo problem bila realizacija. Iako smo rano primili gol iz sumnjivog penala, nastavili smo sa dobrom igrom u prvom dijelu susreta, ali nismo uspjeli da realizujemo nekoliko šansi. Uprkos porazu raduje me što iz meča u meč igramo bolje i vjerujem da će i rezultati krenuti uzlaznom putanjom. Vjerujem već u subotu, kada gostujemo u Vitezu”, naglasio je šef stručnog štaba Radnika Srđan Bajić.

Statistika

Strijelci: 0:1 Bučan iz penala u 2, 0:2 Sadiković u 55, 0:3 Tomić u 79, 1:3 Memišević u 81. minutu.

Stadion: Gradski u Bijeljini.

Gledalaca: 500.

Sudija: Darko Obradović (Stolac) 7.

Žuti kartoni: Obradović, Milović (Radnik), Tomić (Željezničar).

Igrač utakmice: Tomislav Tomić (Željezničar) 7.

Radnik: Bodiroga 5,5, Mašić 5,5, Memišević 6, Hasanović 5,5 (od 61. minuta Furtula -), Ćosović 6, Galešić 5,5, Obradović 6, Vučinić 6, Lazić 6 (od 78. minuta Basrak -), Milović 5,5 (od 46. minuta Antić 5,5, Ostojić 6.

Željezničar: Antolović 6, Kvesić 6, Bučan 7, Turković 6,5 (od 74. minuta Varea -), Stanić 6, Baša 6 (od 53. minuta Memija 6,5), Hadžiahmetović 6 (od 67. minuta Jamak -), Sadiković 6,5, Zeljković 6,5, Bogdanović 6, Tomić 7.