Novak Đoković: Tenis više nije broj jedan u mom životu!

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Prvi teniser svijeta Novak Đoković izjavio je u razgovoru sa Sanelom Prašović Gadžo, urednicom najgledanije emisije u Bosni i Hercegovini, tv serijala “Interview20”, da tenis posljednjih mjeseci više nije broj jedan u njegovom životu.

U intervjuu, koji je urađen u Beogradu, u teniskom kompleksu “Novak” neposredno poslije medenog mjeseca novopečenog bračnog para Đoković, najbolji srpski teniser otkrio je kako je proteklo vjenčanje na Svetom Stefanu.

“Bilo je čarobno, veličanstveno, 2-3 dana proslave najintimnije sa ljudima koji su nama familija, prijatelji i koji nam nešto znače u životu, koji su uvek bili tu uz nas, tako da je bilo baš onako kako smo priželjkivali i još lepše”, rekao je Đoković, a prenosi Kurir.

Na pitanje, da li je u tom trenutku ulazak u brak značio možda i više nego osvajanje Vimbldona samo koji dan ranije, Đoković je odgovorio.

“Sigurno da je sam osećaj bio lepši, kada sam došao sa vimbldonskom titulom, nego da sam izgubio u finalu, ali opet na kraju krajeva tenis jeste sačinjavao veći dio mog života do sada. Međutim, bez dileme će se moj život sada promeniti, prioriteti će se promeniti sada. Tenis nije više broj jedan u mom životu!”

Prvi teniser svijeta potom je obrazložio svoje riječi.

“Poslao mi je poruku moj prijatelj iz teniske reprezentacije i rekao je, pre nego što si stupio u brak možda si bio prvi za sebe, kad si stupio u brak sada si drugi, a kada dođe dete na svet bićeš treći. Tako da je to neka lepa simbolika i ustvari najava onoga što će se dogoditi. I ja i moja supruga jedva čekamo da se ona porodi i da dete dođe zdravo i srećno na svet i da osnujemo našu porodicu i onda da i sam kroz ostvarivanja na privatnom planu sebi dam neku novu inspiraciju i motivaciju za svoju profesiju”, otkrio je Đoković za emisiju “Interview20” Sanele Prašović Gadžo.

Prvi teniser svijeta govorio je i o prvim danima braka sa Jelenom.

“Evo navikavam se da nosim prsten. Kad kažem moje supruge, tako lepo zvuči sada. Jelena i ja zajedno smo skoro devet godina i brak je prirodni rasplet okolnosti i neki naredni korak u našoj vezi, da krunišemo našu vezu i ljubav brakom.”

U emisiji koja će biti emitovana 6. avgusta na televiziji BHT1 Đoković je govorio o Edinu Džeki, Damiru Džumhuru, o tome kako je tokom Mundijala navijao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.