Nikola Pilić: Beba neće srušiti Đokovića sa trona

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Srpski teniser Novak Đoković ostaće prvi reket svijeta do kraja godine, rekao je njegov bivši trener Nikola Pilić.

U obrazloženju svoje izjave Pilić je rekao da vjeruje da beba koju očekuje sa suprugom Jelenom neće srušiti Novaka sa prvog mjesta. Legendarni trener vjeruje da će Đoković smoći snage da odbije napade Rodžera Federera i ostane prvi reket svijeta do kraja godine. Sjajna Federerova igra u Šangaju, raspored turnira na kojima Švajcarac brani mnogo manje poena od srpskog asa, kao i to što Novaka čeka prinova dovoljno je razloga za zabrinutost.

“Federera pratim baš dugo, bekend mu je uvijek bio lošiji od forhenda, ali ono što je odigrao protiv Noleta u Šangaju je nevjerovatno. Sve mu je išlo od ruke. Rodžer treba da osvoji Bazel, Pariz i London da bi prestigao Novaka”, rekao je Pilić.

Đoković do kraja godine nije u mogućnosti da osvaja nove bodove jer brani titule na mastersu u Parizu, kao i završnom mastersu u Londonu, dok je Federer u znatno povoljnijoj situaciji jer brani mali broj bodova.

“Ne vjerujem da Novak na mastersu može da izgubi svih 1.500 bodova, a i pitanje je da li će Federer igrati u tako visokom ritmu”, dodao je Pilić.