Moda u znaku fudbala

[dropcap]LONDON[/dropcap] O fudbalu ovih dana pričaju skoro svi, a osim što se kaže da je najbitnija sporedna stvar na svijetu, moramo priznati da je ovaj period idealan za promovisanje brendova i zarađivanje novca.

Na fudbalsku groznicu imuna ne može biti ni modna industrija, pa tako skoro da ne postoji modna i kozmetička kuća koja nije lansirala bar jedan proizvod inspirisan Svjetskim prvenstvom u fudbalu u Brazilu, pišu Nezavisne novine.

S naslovnice “Voguea” promatrali su čitaoce slavni fudbaleri i ljepotice, “Guccijeve” sunčane naočare presijavaju se u bojama Brazila, sličnu stvar donose i “Polaroid” te “Lacoste”, “Superga” se pobrinula za patike, “Swatch” za satove i tako redom.

Najviše je ipak ponudila industrija ljepote. Zelena i žuta, boje koje će obilježiti ljeto, ukrasile su cijele linije kozmetičkih, mirisnih i make-up proizvoda prestižnih brandova, kao što su “Clarins”, “Shiseido”, “Lancôme”, “Escada”, “L'Occitane”, “Sephor”, “Deborah Milano”…

Kako se već sad velik broj dizajnera i kreatora pridružio fudbalskoj groznici, ne čudi da je u priču ušao i modni francuski velikan.

Modna kuća “Louis Vuitton” dizajnirala je kovčeg za trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu, a specifičan je po vrlo retro izgledu koji krasi i njihove neodoljive kofere.

Ovo nije prvi kovčeg za trofej kojeg je “Louis Vuitton” dizajnirao; naime, prvi je izrađen za Svjetsko prvenstvo 2010.

Mnoge modne kolekcije su u znaku fudbala, pa je tako britanski fudbaler Endrju Henderson, svjetski prvak u fristajl fudbalu, zvijezda nove video-kampanje poznatog modnog brenda “River Island” povodom Svjetskog fudbalskog prvenstva.

U video-kampanji on pokazuje fudbalsko umijeća, a dok izvodi vratolomije s loptom nosi odjeću “River Islanda” inspirisanu ovim prvenstvom.

Ova limitirana kolekcija sadrži majice kratkih rukava, majice s kapuljačama, kratke hlače i sunčane naočare u klasičnim brazilskim bojama.

I modni brend “Lacoste” predstavio je kolekciju za muškarce kojom obilježava Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

Kolekcija je zamišljena da prenese energiju i boje Brazila, pa su je tako popunile polo majice žute, zelene i plave boje, kratke hlače, jakne i modni dodaci.

Cijene komada iz ove fudbalske kolekcije kreću se od 30 do 45 funti, a najskuplji komad je jakna čija je cijena 100 funti.

Čak su i modni dodaci poput naočara ili kofera u bojama Brazila!

Motivi fudbalskog prvenstva našli su se i na ljetnoj odjeći i obući, pa se tako navijački duh preselio i na plaže i bazene, a jedna od kolekcija se našla i kod brenda “Yamamay”.