Marko Šćekić se odmara u Zvorniku i u Banjaluci

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Volio bih da ostanem još u Varezeu jer se porodica privikla na grad, a i sin Luka treba da pođe u školu. Sve će se znati nakon imenovanja novog trenera, izjavio je košarkaš Marko Šćekić.

Rođeni Zvorničanin se nakon završetka sezone u Italiji sa porodicom odmara u rodnom gradu i u Banjaluci, te čeka avgust, kada će krenuti pripreme za novu sezonu, piše Glas Srpske.

Iskusni internacionalac, koji može da igra na pozicijama centra i krilnog centra, imao je dosta oscilacija u igri tokom prošle sezone, kao i cijela ekipa Varezea, tako da nisu ostvareni zacrtani ciljevi.

“Nismo zadovoljni sezonom, jer nismo ostvarili plasman u plej-of, što je bio jedan od ciljeva na početku sezone. Tome je kumovalo previše lutanja u igračkom kadru, jer smo tokom sezone ostali bez tri ključna igrača, koji je trebalo da nose našu igru. Zatim je došla i promjena trenera, bilo je suviše povreda, pa je sve to uticalo da završimo na desetom mjestu”, rekao je Šćekić.

I pored svih problema Vareze je imao priliku da izbori nastup u plej-ofu dva kola prije kraja prvenstva.

“Imali smo šansu u utakmici sa Sijenom da se u potpunosti vratimo i izborimo plasman u doigravanje, ali smo u čudnoj utakmici poraženi nakon produžetka. Sve smo pokušali, ali je rival bio srećniji i spretniji. Imao sam neke povrede, istina lakše, koje su ipak uticale na moju igru”, istakao je Šćekić.

Nekadašnji košarkaš Drine iz Zvornika, Borac Nektara, Vojvodine, Budućnosti, Turova i Oldenburga čeka imenovanje novog trenera u ekipi Varezea, pa će znati svoj status u ovom italijanskom klubu.

“Imam ugovor još godinu, s tim da postoji mogućnost sporazumnog raskida saradnje. Volio bih da ostanem još u Varezeu, ali sve će se znati nakon imenovanja novog trenera”, dodao je Šćekić.

Kraj karijere

Iskusni košarkaš polako razmišlja i o završetku karijere.

“Zbog sitnih povreda koje su me pratile tokom sezone neću se previše forsirati. Vidjeću koliko tijelo još može da izdrži, ali ću se svakako nakon završetka karijere posvetiti radu u košarci. Vidjeću samo u kojem svojstvu. Treba svakako misliti i na porodicu”, rekao je Šćekić.