Marko Šćekić želi da se skrasi u Srpskoj

[dropcap]ALEKSANDROVAC[/dropcap] Košarkaš Marko Šćekić potvrdio je da pregovara sa upravom Igokee o angažmanu za iduću sezonu i da će sve biti poznato sljedeće sedmice.

Rukovodstvo aktuelnog šampiona BiH u potrazi je za igračem koji igra na poziciji centra, a nakon što probu nije prošao holandski reprezentativac Nik Audendag, okrenuli su se Šćekiću koji je trenutno bez angažmana.

“Od početka ove sedmice treniram sa Igokeom i istovremeno pregovaram sa upravom. Još nismo ništa konkretno dogovorili i sve će biti jasno sljedeće sedmice”, izjavio je Šćekić za Glas Srpske.

On je prošle godine nastupao za italijanski Vareze, sa kojim je u ugovoru imao opciju da nastave saradnju još godinu, ali do toga nije došlo.

“U mom sada već bivšem klubu dosta toga se promijenilo. Došao je novi predsjednik i novi treneri, niko iz prošlosezonskog tima nije ostao”, pojasnio je Šćekić.

Jedan od razloga za potpisivanje je želja da se skrasi u Banjaluci.

“Kada su u pitanju ponude klubova, sigurno je da su one inostrane mnogo izdašnije nego domaće, ali već je došlo vrijeme da se skrasim. Moj stariji sin Luka iduće godine krenuće u školu i volio bih da ovdje upiše prvi razred. Planirao sam da se iduće sezone vratim u Republiku Srpsku, ali ako se dogovorim sa Igokeom, neće mi biti problem da već sada ostanem. Dosta mi je seljakanja sa djecom”, istakao je Šćekić.

Karijera

Šćekić je karijeru započeo u Drini iz rodnog Zvornika, da bi zatim od 2000. do 2005. branio boje banjalučkog Borac Nektara.

Poslije toga proveo je tri sezone u Vojvodini, a zatim jednu u poljskom Turovu. Od 2008. do 2011. igrao je za njemački Oldenburg, dok je do 2011. bio član Budućnosti.

Uslijedio je odlazak u italijanski Kantu gdje se zadržao do 2013, a prošle sezone bio je član Varezea.

Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je bronzanu medalju 2005. u Izmiru. Sa Oldenburgom je bio šampion Njemačke 2009, a sa Budućnosti šampion Crne Gore.