Ministarka otvorila teniski teren u Kilavcima, a kluba ni od korova

[dropcap]NEVESINJE[/dropcap] Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, danas je u Nevesinju svečano otvorila teniski teren, čiju izgradnju je ovo ministarstvo finansijski podržalo sa 10.000 KM.

Tešanovićeva je rekla da je ministarstvo doniralo 10.000 KM, ali da je teniski teren otvoren zahvaljujući i mnogim drugim donatorima, te da je opremljen svime što je potrebno.

“Već su skoro svi termini popunjeni, interesovanje je veliko i biće potreban još jedan teniski teren”, najavila je Tešanovićeva i dodala da je ovo početak osnivanja teniskog kluba u Nevesinju.

Ona je istakla da, zahvaljujući najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, na području cijele Republike Srpske vlada sve veće interesovanje za tenis.

Tešanovićeva je zahvalila svim donatorima koji su pomogli da teren bude i osvijetljen, ističući da će ovaj mali grad u Hercegovini imati teren gdje će djeca moći da se uče tenisu i da uživaju u tom sportu.

“Što više ulažemo u sportske terene i u mlade imaćemo zdraviju mladost, bolje ljude i kvalitetniji život”, naglasila je Tešanovićeva.

Teniski teren se nalazi u naselju Kilavci.