Liverpul prati Đurića u penziju

[dropcap]SINGAPUR[/dropcap] Legenda singapurskog fudbala Aleksandar Đurić, čovjek rođen u Doboju prije 44 godine, odlučio je da završi karijeru, a u njegovu čast biće odigran prijateljski meč između veterana Liverpula i selekcije Singapura 15. novembra.

Patrik Berger, Vladimir Šmicer, Stiv Mekmanaman, Jerži Dudek i menadžer Jan Raš uveličaće oproštaj ikone singapurskog fudbala. Nekadašnji fudbaler dobojske Sloge je 54 puta nosio dres reprezentacije Singapura, te postigao 27 golova.

“Zaista sam polaskan ovakvim obilježavanjem kraja karijere. Navijač sam Arsenala, ali se neću buniti da okončam karijeru na terenu sa toliko mnogo odličnih fudbalera velikog Liverpula”, rekao je Đurić.

Ovaj harizmatični čovjek je cijeli svoj život posvetio sportu. Počeo je kao golman Sloge, zatim postao vezni fudbaler, a nešto kasnije i kanuista. Njegova biografija vjerovatno je jedna od najnevjerovatnijih u istoriji sporta uopšte. Počeo je da trenira kanu iako nije znao da pliva i izborio nastup na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. Zbog rata nije mogao da nastupi kao reprezentativac Jugoslavije, pa je prihvatio poziv da nastupi za BiH. U Španiju je iz Mađarske otišao auto-stopom i učestvovao na Olimpijskim igrama.

Potom se vratio u Mađarsku i postao profesionalni fudbaler. Put ga je odveo u Australiju 1995, a od 1999. je u Singapuru, gdje je stekao status božanstva. Jedini je igrač koji je postigao 300 golova u singapurskoj S ligi i bio je dio reprezentacije Singapura koja je 2012. osvojila Suzuki kup, koji je organizovala Azijska fudbalska federacija.

“Jedna stvar je sigurna, Singapur je moj dom i ostaću u njemu. Ovdje sam odrastao na mnogo načina, kao čovjek, igrač i otac troje djece”, rekao je Đurić.

Još nije odlučio da li će ostati u fudbalu, na nekoj drugoj poziciji.