Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić na SP u Čeljabinsku

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Na predstojećem Svjetskom seniorskom prvenstvu u džudou, koje će se od 27. do 31. avgusta održati u ruskom Čeljabinsku, Bosnu i Hrecegovinu će predstavljati članice Džudo kluba Nippon iz Sarajeva, Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić.

Po riječima selektora Branislava Crnogorca, obje naše predstavnice saznale su protivnice na startu prvenstva. Ovogodišnja evropska viceprvakinja iz francuskog Monpeljea, Larisa Cerić, u 1. kolu kategorije više od 78 kg za protivnicu će imati predstavnicu Kahahstana. Ukoliko je eliminiše, boriće se s predstavnicom Brazila.

“Pribojavamo se Brazilke, aktuelne svjetske viceprvakinje iz Rima. Ona je jedna od najrespektabilnijih takmičarki u toj kategoriji i biće veliki izazov za Larisu. Samardžićeva će na SP biti jedna od najmlađih učesnica. Njen cilj je da u Čeljabinsku prikuplja neophodno međunardno iskustvo i već u narednim godinama i u toj starosnoj kategoriji počne igrati bitniju ulogu, obzirom na rezultate koje je dosad postigla”, kazao je Crnogorac za Fenu.

Larisa Cerić u ovoj godini, pored titule evropske seniorske viceprvakinje, na Grand prix turniru u Budimpešti je bila treća, dok je na Evropskom kupu u Sarajevu bila prva.

“Cijelu godinu treniram, spremam se. Prva četiri mjeseca sam se spremala za evropsko, a druga četiri za svjetsko prvenstvo. Spremna sam, imala sam dobar program priprema. Sve protivnice respektujem i poznajem. U svakom slučaju ću dati sve od sebe da pobijedim”, kazala je Cerićeva.

Aleksandra Samardžić će u 1. kolu kategorije do 70 kg za protivnicu imati predstavnicu Kanade, a ukoliko je savlada u narednom kolu će imat neuporedivo jaču protivnicu iz Njemačke.