Košarkaši Srbije poraženi od Francuske (FOTO)

[dropcap]GRANADA[/dropcap] Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Granadi od selekcije Francuske sa 74:73 (20:21, 14:21, 26:20, 14:11), u 2. kolu A grupe prvenstva svijeta u Španiji.

Izabranici selektora Aleksandra Ðorđevića pretrpjeli su prvi poraz na šampionatu, nakon što su u subotu savladali Egipat (85:64), dok su “trikolori” zabilježili prvu pobjedu poslije startnog neuspjeha protiv Brazila.

Srpski košarkaši su propustili veliku priliku da sruše aktuelnog prvaka Evrope i zabilježe maksimalan učinak na startu šampionata.

Imali su vođstvo od 73:71, Francuzi su četiri sekunde prije kraja izjednačili rezultat, a potom je u dramatičnoj završnici odlučila sumnjiva odluka sudija za prekršaj Raduljice nad Lovernjom samo sekund prije zvuka sirene.

Francuski reprezentativac je iskoristio samo prvo slobodno bacanje, ali je to bilo dovoljno da njegov tim ostvari dragocjen uspjeh, jer Srbija više nije imala vremena da organizuje napad.

Srpski košarkaši su odlično otvorili meč, a kada su u drugoj četvrtini serijom 7-0 stekli osam poena viška (28:20) pobjeda je bila na vidiku. Pritom, odbrana je funkcionisala veoma dobro, pa se na odmor otišlo sa plus osam (42:34).

Međutim, Francuzi su zaigrali agresivnije u nastavku, Lovernj, Dijao i Džekson vezanim poenima brzo su nadoknadili prednost rivala i od tada se uglavnom igralo koš za koš.

srbija_francuska73-74a

Uspjeli su Francuzi da povedu (65:62), ali je Srbija ponovo napravila seriju 7-0 (69:65) za korak do trijumfa. Međutim, uslijedilo je nekoliko grešaka u napadu, što su “trikolori” umjeli da iskoriste.

Raduljica je u finišu donio novo vođstvo (73:71), ali su nakon izjednačenja Francuza arbitri dosudili prekršaj srpskog centra nad Lovernjom sekund prije kraja.

Narednu utakmicu Srbija igra sutra od 15.30 protiv Irana.

Statistika

Današnji meč odigran je pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su Serebuh (Italija), Vaskez (Portoriko) i Rižik (Ukrajina).

Srbija: Teodosić 5, Simonović 5, Jović 9, Bogdanović 12, Bjelica 11, Marković, Kalinić 7, Birčević, Krstić, Raduljica 21, Katić 2, Štimac 1.

Francuska: Ertel 4, Batum 11, Dio 15, Lovernj 19, Kaudi 3, Džekson 12, Furnije, Pijetrus, Gober 4, Dijao 3, Tili, Želabal 3.