Obradović nerješiva enigma za Mladost

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Fudbaleri Radnika savladali su u okršaju dva srpska kluba, u semberskom derbiju, Mladost iz Velike Obarske sa 3:1.

Najzaslužniji za trijumf Bijeljinaca bio je Marko Obradović, koji je u 15. minutu postigao prvi pogodak za svoju ekipu, nakon što se sjajno snašao u protivničkom šesnaestercu. Drugi pogodak takođe je postigao napadač Radnika devet minuta prije kraja prvog dijela utakmice nakon akcije sa lijeve strane.

U 48. minutu riješeno je pitanje pobjednika. Milivoje Lazić je na asistenciju Mirze Hasanovića savladao golmana gostiju Sašu Mišića za 3:0. Počasni pogodak za Mladost i konačan rezultat od 3:1 za Radnik postavio je Dragiša Komarčević iz penala u 67. minutu susreta, piše Glas Srpske.

“Ovo je jedna od naših najboljih igara tokom jesenjeg dijela prvenstva i to baš protiv našeg gradskog rivala kojeg samo uspjeli da savladamo. Drago mi je što sam postigao dva gola, a vjerujem da će naš tim poslije ove pobjede dobiti dodatno samopouzdanje i u narednim susretima igrati još bolje”, rekao je Marko Obradović, prvotimac Radnika.

Trener Mladosti Dušan Jevrić bio je razočaran igrom svojih izabranika, a pogotovo odbranom koja važi za iskusniji dio tima.

“Radnik je zasluženo slavio. U odbrani smo odigrali katastrofalno loše iako upravo taj dio tima smatramo za najjači i najiskusniji. Obradović je bio nerješiva enigma za moju ekipu. U napadu smo uspjeli u drugom poluvremenu doći do gola iz jedanaesterca, ali nismo bili koncentrisani da iz nekoliko dobrih šansi zatresemo mrežu Radnika, iako su sjajne šanse imali Miroslav Jevtić i Lazar Vidić”, istakao je Jevrić.

Statistika

Radnik – Mladost 3:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Obradović u 15, 2:0 Obradović u 36, 3:0, Lazić u 48, 3:1 Komarčević iz penala u 67. minutu.

Stadion: Gradski u Bijeljini.

Gledalaca: 400

Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad) 8.

Žuti kartoni: Mašić, Memišević (Radnik), Dabić (Mladost).

Crveni karton: Željko Krsmanović (Radnik) u 67. minutu.

Igrač utakmice: Marko Obradović (Radnik) 8.

Radnik: Bodiroga 7, Milović 7, Memišević 7, Hasanović 7 (od 58. minuta Hadžić 7), Lazić 7 (od 69. minuta Antić -), Krsmanović 7, Obradović 8, Vučinić 7 (od 89. minuta Milinković -), Ostojić 7, Mašić 7, Galešić 7.

Mladost: Mišić 5, Đurić 5 (od 76. minuta Mujezinović -), Dabić 5, Zelić 6, Savić 5 (od 62. minuta Mazić -), Ramić 5 (od 32. minuta Vidić 5), Vasić 5,5, Komarčević 5,5, Ristić 5, Marković 5, Jevtić 5.