Kik-bokser uhapšen zbog ubistva Ramba

[dropcap]BIHAĆ[/dropcap] Haris Gredelj (28), kik-bokser iz Prijedora, uhapšen je zbog ubistva Nedžada Kličića (36) zvanog Krajiški Rambo iz Cazina, a koji je ubijen proteklog vikenda u ugostiteljskom objektu “Gold”, u mjestu Ostrožac, nadomak Cazina.

Gredelj je pao na graničnom prelazu Gradiška, pri ulazu u BiH, a uhapsili su ga pripadnici Granične policije BiH, nakon što su provjerama ustanovili da ga zbog ubistva potražuje MUP USK.

Iz MUP-a USK podsjećaju da je zbog istog zločina ranije uhapšen i Dragan Pavlović, kojem je već određen jednomjesečni pritvor, te dodaju da tragaju za još dvojicom muškaraca, koji su bili u lokalu kada je Rambo ubijen.

“Kada je riječ o Gredelju, on je uhapšen zbog tog ubistva, ali još nije poznato da li je on izvršilac ili, pak, saučesnik, jer traje istraga. Uglavnom, odmah nakon hapšenja Gredelj je predat pripadnicima MUP-a USK, a poslije kriminalističke obrade predat je u nadležnost Tužilaštva USK”, kazali su Nezavisnim novinama policijski izvori.

Potjernica za Gredeljom raspisana je početkom sedmice, nakon što ga Kriminalistička policija CJB Prijedor nije zatekla na mjestu gdje stanuje.

Prema izjavama očevidaca, Kličić je likvidiran iz vatrenog oružja od strane četiri maskirana napadača, koji su jednostavno ušetali u objekat i u žrtvu ispalili više metaka.

Krajiški Rambo je javnosti poznat po video-klipu “Born for Action”, koji je objavljen na internetu, a u kojem puca iz više vrsta teškog i lakog vatrenog naoružanja, rukuje samostrelom, te baca bombe. Nakon što je emitovan ovaj video-klip, Kličić je hapšen zbog posjedovanja oružja.