Fudbalerke BiH spremne za susret s Farskim Ostrvima

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Ženska fudbalska reprezentacija BiH spremna je za susret s Farskim Ostrvima, poručeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Trening centra N/FSBiH u Zenici povodom sutrašnje utakmice u grupi G za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Utakmica će biti odigrana  na stadionu “Bilino polje” u Zenici sa početkom u 16:30.

Prisutnima se obratila Samira Hurem, selektor ženske seniorske reprezentacije.

“Ovdje smo od nedjelje imali tri treninga i poslijepodne jedan trening. Imamo par povrijeđenih igračica jer smo igrali kvalifikacioni turnir Lige šampiona. Većina naših reprezentativki igraju za reprezentaciju BiH i za SFK 2000, prvaka BiH, i to je ostavilo traga. Za sutra bi trebale biti spremne. Želimo da osvojimo tri boda, smatram da smo kvalitetnija ekipa, ali utakmica te druga događanja su nešto na šta ne mogu uticati. One su kvalitetnije i pojedinačno i kao tim. Vjerujem da će sutra na ‘Bilinom polju’, kao sa Švedskom, Poljskom i Irkinjama, rezultat biti na našoj strani”, izjavila je Hurem.

U timu, uprkos povredama i žutim kartonima vlada dobro raspoloženje te su u bh. taboru sigurni u pobjedu.

“Želja među reprezentativkama uvijek postoji, to je naše najbolje oružje. Svih ovih godina želimo stvoriti tim koji na terenu u svakom segmentu izgleda disciplinovano i zna šta radi. One su mlade, njihov prosjek godina je oko 21, što je za seniorski tim mlada reprezentacija. Iz utakmice u utakmicu su sve bolje. Očekujem da ćemo pokazati više od borbenosti i želje, da naše igračice znaju svoje zadatke u posjedu lopte i da sa golovima i akcijama pokažemo da smo vježbale i da znamo manipulisati loptom. Lidija igra u Potsdamu, a Milena u Spartaku, mlade su. Ženska A reprezentacija ima jako dobar tim za budućnost, samo nam fali utakmica, vremena, iskustva i zrelosti”, dodala je selektorka.

Press konferenciji je prisustvovala i Milena Nikolić, fudbalerka Spartaka, koja je potvrdila problem sa povredama ali i dobro raspoloženje u reprezentaciji.

“Atmosfera je, kao i obično, izvanredna i spremne smo za sutrašnju utakmicu. Problem nam predstavljaju povrede ali vjerujem da će intervencijom naših ljekara i fizioterapeuta biti spremne za sutra te da ćemo dati svoj maksimum i pokazati šta znamo”, izjavila je Nikolićeva.

Osim nje, na press konferenciji se prisutnima obratila i Lidija Kuliš, koja igra za Turbinu iz Potsdama.

“Mi smo analizirali ekipu Farskih Ostrva i daćemo sutra sve od sebe. Naša je prednost što smo domaćini”, izjavila je Kuliševa.