Ivana Ninković brusi formu za EP

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Najbolja plivačica BiH i član Olimpa iz Banjaluke Ivana Ninković učestvovaće na 13. međunarodnom mitingu “Trofej Beograda 2014”, koji će biti održan u subotu i nedjelju.

Učešće na ovom takmičenju poslužiće Ninkovićevoj da se što bolje spremi za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 18. do 24. avgusta u Berlinu. Ivana će nastupiti u čak sedam trka (50, 100 i 200 metara prsno, 50 i 100 metara slobodno i delfin), piše Glas Srpske.

“Sada sam u trenažnom procesu. Ne očekujem neke velike rezultate, jer će mi ovo takmičenje doći kao jači trening i dobra prilika da steknem formu pred najvažnija takmičenja, koja me očekuju u nastavku sezone. Prijavila sam se za više trka, ali glavne su mi u mojoj najjačoj disciplini – prsno”, kazala je Ninkovićeva.

Njoj je glavni cilj da u Berlinu bude najbolja, da obori rekorde u svojim disciplinama i proba ući u polufinale.

“Evropsko prvenstvo će biti kruna sezone. Tamo želim da budem na vrhuncu forme i da plivam svoja najbolja vremena. O rezultatima ne bih da govorim. Biće velika konkurencija jer će učestvovati najbolji plivači kontinenta”, dodala je Ivana.