Ivana Ninković putuje u bolji život

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Za najbolju bh. plivačicu Ivanu Ninković sutra počinje novi život.

Osamnaestogodišnja Trebinjka odlazi u SAD na školovanje, tačnije na Arizona državni univerzitet, a očekuje i napredak u plivanju.

“Uzbuđena sam što idem u SAD i radujem se novoj fazi života. Idem zbog obrazovanja, ali sigurna sam da će treninzi u SAD pomoći da napredujem i u plivanju, jer se na njihovim fakultetima dosta ulaže u sport i postoji poseban režim rada. I u Banjaluci sam imala odlične uslove za rad, ali vjerujem da će u Arizoni biti bolji i trudiću se da ih maksimalno iskoristim”, rekla je Ninkovićeva, plivačica banjalučkog Olimpa, za Nezavisne novine.

Biće ovo njen prvi odlazak u SAD.

“Nije me strah nepoznatog, možda i zbog toga što sam na velikim takmičenjima upoznala studente iz Arizone i sprijateljila se s njima. Odranije sam imala želju da odem u SAD, da se školujem, i srećna sam što se ta želja ostvarila. Aplicirala sam na nekoliko fakulteta, a dobila sam punu stipendiju na Arizona državnom univerzitetu, gdje ću studirati inženjerski menadžment”, dodala je bh. plivačica.

Ona ne zna da li će zbog obaveza na fakultetu moći da nastupi na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima početkom decembra i na Evropskom prvenstvu, koje je na programu u januaru, ali spremaće se za Svjetsko prvenstvo u velikom bazenu 2015.

“Za naredna dva velika takmičenja nisam sigurna da ću nastupiti, ali u maju ću se vratiti u Banjaluku, gdje ću odraditi pripeme za Svjetsko prvenstvo”, dodala je Ninkovićeva.

Zahvalnost

Ivana Ninković počinje novu fazu života, ali ne zaboravlja one koji su bili uz nju.

“Veliku zahvalnost dugujem PK Olimp, treneru Željku Paniću i Nadi Tešanović, ministarki porodice, omladine i sporta RS, koji su mi pružali veliku moralnu i finansijsku podršku prethodnih godina”, rekla je Ninkovićeva.