Gabi priznao namještanje

[dropcap]MADRID[/dropcap] Kapiten Atletiko Madrida Gabi Fernandes prizao je pred španskim sudom da je učestvovao u namještanju mečeva dok je bio igrač Saragose.

Kako prenosi “El Mundo Deportivo”, Gabi se u četvrtak ujutru pojavio pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal i korupciju kao svjedok u istrazi.

Meč koji se nalazi pod istragom suda je duel između Real Saragose i Levantea (2:1) u sezoni 2010/11, kada se ekipa autonomne pokrajine Aragones spasila ispadanja trijumfom nad ekipom iz Valensije.

Gabi, koji je u to vrijeme bio kapiten Saragose, postigao je oba gola za svoju ekipu, od kojih je jedan bio sa tridesetak metara, priznao je krivicu.

“Ja sam samo uradio ono što je klub tražio od mene”, rekao je Gabi.

Kako se dalje navodi, Gabi je odlučio da sarađuje sa pravosuđem, priznajući krivicu, ali i istovremeno prebacujući odgovornost na klub i čelnike koji su u tom trenutku bili u njemu. S druge strane, igrač demantuje da je on od meča imao bilo kakvu korist, jer je još prije kraja sezone dogovorio povratak u Atletiko, poslije četiri sezone u Real Saragosi.

Takođe, tokom jutarnjih časova pred sudom su izjave davali i igrači Ivan Obradović, Braulijo Lopes i Diogo, kao i bivši predsjednik Ahapito Iglesijas, ali niko od njih nije bio raspoložen za priču sa novinarima.

Pod istragom su i golman Leo Franko, trener Havijer Agire i bivši vlasnik Apito Iglesijas.