Meho Kodro: Možemo još bolje

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Postigli smo četiri gola, to nikome nije lako, rekao je Meho Kodro, koji je u srijedu uvjerljivim trijumfom protiv Travnika započeo svoj trenerski mandat na “Koševu”.

Mrežu “vezira” u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH načeo je već u 6. minutu Mario Barić. Nastavak utakmice je protekao u znaku Ševke Okića, koji u 30. minutu povećava na 2:0. Isti igrač i u 67. minutu šalje loptu iza leđa Adisa Nurkovića za 3:0, a u 90. minutu postiže svoj het-trik za konačan rezultat 4:0.

“Zadovoljan sam prikazanim, iako ekipa posjeduje potencijal i za još više. Utakmica je bila korektna sa naše strane. Bili smo u grču zbog zadnjih rezultata, ali smo ipak dali četiri gola i odradili dobru utakmicu”, kazao je Kodro.

Novi šef stručnog štaba akuelnih vlasnika trofeja Kupa BiH odlučio se za promjenu među stativama, pa je umjesto Dejana Bandovića priliku dobio Emir Plakalo.

“Imamo širok fond igrača, svi imaju određen kapacitet i treba da dobiju šansu. Igrali smo kao ekipa i iz te kolektivne igre izronili su kvalitetni individualci”, rekao je Kodro, koji je kao jednu od novina uveo trening prvog tima i nakon utakmice.

Derbi susret igran na “Pecari” između Širokog Brijega i Željezničara okončan je pobjedom domaćih rezulatom 2:0. Izabranici Slavena Muse, osim što su nastavili sjajnu seriju dobrih rezultata, ujedno su prekinuli i višegodišnju tradiciju nepobjedivosti “plavih” u najmasovnijem takmičenju.

Zasluge za prvi poraz “Želje” nakon čak 2.198 dana pripadaju iskusnom brazilskom napadaču Vagneru.

“U prvom poluvremenu nije bilo Vagnera da konkretizira te prodore, ali u nastavku nam je donio veliku prednost. Da je gotovo, još nije. Željezničar je veliki klub, na svom terenu može svakoga pobijediti i moraćemo i uzvrat shvatiti ozbiljno”, smatra Musa.

Njegov kolega na klupi tima sa “Grbavice” smatra da je njegov tim primio pogotke u trenucima kada je dobro stajao na terenu.

“Prvo poluvrijeme smo igrali lošije, a držali 0:0. U nastavku smo bili bolji, a izgubili. Presudile su dvije individualne greške, odnosno dva majstorska poteza Vagnera”, rekao je Adžem.

Revanš utakmice osmine finala Kupa BiH na rasporedu su 22. oktobra.

Osmina finala:

  • Sloga – Zrinjski 2:3
  • Rudar Prijedor – Borac 0:1
  • Metalege – Mladost (VO) 0:0
  • Mladost Doboj Kakanj – Zvijezda 0:1
  • Olimpik – Čelik 4:0
  • Velež – Vitez 2:0
  • Široki Brijeg – Željezničar 2:0
  • Sarajevo – Travnik 4:0.