Filipović: Demonstracija sile

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Vaterpolista Srbije Filip Filipović posvetio je titulu šampiona Evrope osvojenu u Mađarskoj narodu Srbije.

Filipović je sa dva gola u posljednjoj četvrtini riješio pitanje pobjednika finala u kojoj je Srbija savladala Mađarsku 12:7.

“Ovo je ekipa bez obzira u kojem sastavu igra predstavlja Srbiju. Posvećujem titulu narodu, ljudima koji su ostali bez domova. Svim srcem smo želeli da učinimo”, rekao je Filipović, a prenosi B92.

Srbija je više nego dominantno stigla do pobjede u finalu protiv domaćina koji je najbliži nadi da može da se vrati u igru bio krajem trećeg perioda kada je smanjio na 9:6.

“Imali smo dosta skeptika oko prvenstva posebno posle grupne faze. Nikada nismo posumnjali u neosporni kvalitet koji potvrdjuje dugi niz godina. Disali smo kao jedan. Bila je to demonstracija sile. Ne pamtim da je neko u ovakvom meču tako savladao Mađare”, rekao je Filipović.

Jedan od najboljih igrača Srbije pružio je veliku podršku selektoru Dejanu Saviću, ali i bivšem selektoru Dejanu Udovičiću.

“Čestitam i Dejanu Saviću, pružam mu punu podšrku kao i svi igrači. Ovo što on radi je najbolje i ako je bilo ko sumnjao video je kako to funkcioniše. U svakom trenutku preuzima odgovornost za loš rezultat. Čovek ogromnog srca i odnos koji imamo sa njim je takav da ni sam siguran da neko od trenera to ima. Hteo bih da čestitam rođendan Dejanu Udovičiću koji ima veliki udeo u ovome i sigurno je srećan zbog nas”, dodao je Filipović.