Delić na teškom ispitu protiv Gomeza

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Nekadašnji član Bokserskog kluba Slavija, a sada profesionalac Goran Delić, 6. jula u ruskom gradu Grozni odmjeriće snage sa Kubancem Huanom Karlosom Gomezom.

Biće to prestižni meč u 12 rundi u kruzer kategoriji (do 90,719 kilograma), javlja Glas Srpske.

“Biće ovo sigurno jedan od najvećih izazova u mojoj dosadašnjoj karijeri, ali vjerujem u sebe. Kubanac je veoma iskusan borac, koji je bio vlasnik više šampionskih titula na profi-ringu. Imao je čak 57 profesionalnih borbi, u kojima je zabilježio 54 pobjede, od čega 39 nokautom, i samo tri poraza”, naglasio je Delić, koji se za ovaj meč priprema u Laktašima i Banjaluci.

U glavnoj borbi večeri za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verziji Svjetske bokserske asocijacije (WBA) snage će odmjeriti Rus Ruslan Čagajev i Amerikanac Fres Okuendo.

“Biće to strašan duel, a posebno sam ponosan što će moj meč sa Gomezom biti glavna uvodna borba pred okršaj Rusa i Amerikanca. Na ovom spektaklu biće bokserska elita iz cijelog svijeta, a među mnogobrojnim gostima trebalo bi da se nađe i legendarni Majkl Tajson. Siguran sam da će to za mene biti dodatni stimulans da pokažem šta znam i predstavim se u lijepom svjetlu”, dodao je Delić.