Dejan Koturović: Nisam znao da je džip ukraden

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Bivši košarkaški reprezentativac Dejan Koturović (42), koji je uhapšen 13. septembra na graničnom prelazu Đevđelija zbog sumnje da je vozio ukradenu „hondu CRV“, tvrdi da nije znao da je vozilo stečeno na nelegalan način.

„Da sam znao da je vozilo ukradeno, sigurno ga ne bih kupio i rizikovao da ostanem bez novca, a kamoli da budem zbog toga hapšen“, rekao je Koturović istražnim organima, a za Kurir prenio njegov advokat Petar Srnakov iz Đevđelije.

„Protiv mog klijenta je podneta optužnica za krivično delo falsifikovanja isprave za koje je propisana zatvorska kazna od tri meseca do pet godina. Tužilaštvo se nije izjasnilo u pogledu visine kazne, ali sam ja tražio da Koturoviću bude izrečena kazna zatvora ispod zakonskog minimuma od maksimalno trideset dana s obzirom na to da on ovo delo nije počinio s umišljajem, kao i zbog toga što on nema kriminalni dosije“, kaže Srnakov i dodaje da je suđenje odloženo:

„Novi datum nije određen, ali očekujem da će početi u što kraćem roku. Insistiramo na hitnom odlučivanju u ovom slučaju, zato nisam ni podnosio prigovor na optužnicu, jer ne želim da produžim boravak mog klijenta u pritvoru“.