Del Boske: Ja mislim na sve, igrači samo na sebe

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente del Boske kritikovao je svoj tim uoči posljednjeg meča u grupi protiv Australije koji neće imati rezultatskog značaja, jer je Španija već eliminisana sa Mundijala.

“Ja mislim na sve, a igrači samo na sebe”, rekao je Del Boske za “Četiri sata”, uoči konferencije za novinare.

On je poručio da Španija, osvajač titule na prvenstvu svijeta 2010. u Južnoj Africi i dvostruki uzastopni evropski prvak, želi da se oprosti od Mundijala na najbolji način.

Naglašava da je Španija doživjela fijasko na Mundijalu “zbog fizičkih i taktičkih razloga”.

“Mislim da su razlozi neuspjeha prije svega fudbalske prirode – možda je u pitanju fizički ili taktički problem, ali to svakako nema veze s kalendarom”, rekao je Del Boske.

On je naglasio da “za dobro španskog fudbala” treba postepeno i temeljno analizirati razloge ovog neuspjeha.

Del Boske je naglasio da mu do sada nijedan fudbaler nije rekao da napušta reprezentaciju.

“Niko mi do sada nije rekao da više neće dolaziti. Ukoliko to neko bude odlučio, svakako ću poštovati tu odluku”, rekao je Del Boske.

Španija i Australija igraju sutra meč posljednjeg trećeg kola grupne faze takmičenja na Mundijalu, koji ni za jednu ekipu nema rezultatski značaj, jer su obje već eliminisane.

Španija je pretrpjela poraz od Holandije sa 5:1 i od Čilea sa 2:0, dok je Australija izgubila od Holandije sa 3:2 i od Čilea – 3:1.