Britanac zamalo ubio Australijanca u ringu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Britanac Dilijan Vajt brutalno je u Londonu nokautirao Australijanca Lukasa Brauna i odbranio naslov WBC Silver prvaka svijeta teške kategorije.

Meč protiv do nedjelje neporaženog Brauna donio je Vajtu još jednu veliku pobjedu na putu do novog obračuna s Entonijem Džošuom, a sve je bilo gotovo u šestoj rundi.

Prema reputaciji dva borca, trebao je to da bude praznik boksa, ali fanovi ipak nisu dobili očekivani spektakl. Umjesto toga, dobili su jednostrano prebijanje Brauna, koje je Vajt završio brutalnim nokautom u šestoj rundi, nakon kojeg se Australijabac srušio u nesvijest.

38-godišnji bivši prvak, do sada neporaženi Braun (25-1, 22 KO), došao je u London da se vrati tamo gdje je bio prije nego što je suspendovan zbog pada na doping testu (Clenbuterol, supstanca na koju je pao i Kanelo Alvarez).

Tada je ostao bez WBA pojasa, koji je sada kod Entonija Džošue, a povratku među kandidate za vraćanje istog se nadao u meču protiv Vajta. Na kraju se dogodilo apsolutno suprotno.

Vajt je nekoliko puta brutalno pogodio Australijanca, a borbu je zaključio strahovitim lijevim krošeom. Braun nakon nokauta nije izgledao dobro. Hitno mu je ukazana ljekarska pomoć, dat mu je kiseonik i prebačen je u bolnicu gdje se za sada dobro oporavlja

Dilijanu Vajtu je ovo 23. pobjeda u 24 održana meča. Jedini poraz je doživio od Entonija Džošue, ali nakon niza pobjeda vjerovatno će ponovno dobiti priliku u ringu protiv neporaženog sunarodnika.

https://www.instagram.com/p/BgvKCMllBwT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi_test

(Index.hr)