Bogati i škrti

[dropcap]LONDON[/dropcap] Fil Džons, fudbaler Mančester junajteda, predmet je podsmijavanja među saigračima, jer redovno “zaboravlja” novčanik.

Tako je engleski defanzivac ušao u galeriju škrtica, u kojoj su još milioneri Majkl Džordan, Tajger Vuds, Dejvid Bekam, Alan Širer….

Kako se priča u svlačionici “crvenih đavola”, Džons “ima zmiju u džepu”. Zarađuje oko 3,5 miliona evra godišnje, ali često mu kartica “ne radi” ili je zaboravio novčanik. Tako mu je jedan od pomoćnih trenera platio kafu i taksi u razgledanju Vašingtona, a to je izazvalo podsmijeh saigrača. Jer, kako je otkrio Ešli Jang, Fila saigrači zovu “kraljica”, pošto nikad nema keš kod sebe.

Sad, da li je u pitanju zaboravnost ili se boji da ga ne “ujede zmija”, to se ne zna, ali će se mnogi prisjetiti Alana Širera, koji je u vrijeme dok je zarađivao bogatstvo jeo sa porodicom besplatno u “MacDonaldsu” koristeći kupone i to što mu je ovaj proizvođač brze hrane bio sponzor. On se pravdao time da je odrastao u siromašnoj radničkoj porodici na sjeveru i da umije da cijeni novac. Doduše, neki drugari iz djetinjstva su ga prozivali da vozi jaguar, ali je on poručio da ga nije kupio. Naime, i to je vozio besplatno, odnosno koristio je automobil sponzora.

Dejvid Bekam je jedan od najbogatijih fudbalera u istoriji, a mnogi tvrde da je teško popiti piće na njegov račun. Dok je igrao važila je priča da Beks nikada ne zavlači ruku u džep, već jedino plati svoj dio, čak i kada je u društvu kolega koje neuporedivo manje zarađuju.

Za teškog na novcu važi i kapiten Real Madrida Iker Kasiljas, mada mnogi kažu da je samo skroman, a nešto slično se pričalo i za ikonu Juventusa Alesandra del Pjera.

Majkl Džordan neće ostaviti bakšiš konobaru ni za sve blago ovog svijeta, a sličan je i slavni golfer Tajger Vuds. Napominjemo da su njih dvojica među 10 sportista koji su najviše zaradili u istoriji.