Edin Džeko – čovjek koji drži do svojih obećanja (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je lbaniju u prijateljskom meču rezultatom 2:1. a Edin Džeko na ovoj utakmici postigao je svoj jubilarni 50. pogodak u dresu “Zmajeva”.

Džeko je zatresao mrežu protvinika zatresao već u sedmom minutu. Na 2:0 povećao je Lulić u 42. minutu.

Konačan rezultat postavio je Balaj u 68. minutu.

S obzirom na to da je u pitanju prijateljska utakmica, rezultat je bio u drugom planu, a bitnije je bilo da se testira spremnost reprezentacija za takmičarske mečeve.

Možda i najbitnije u ovoj priči jeste i Džekino obećanje koje je dao oboljelom dječaku Amiru Gljivi iz Sarajeva.

Njega je Dijamant posjetio na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu i obećao mu da će zabiti gol i posvetiti ga njemu.

Obećenje je ispunio, što je naišlo na veliko oduševljenje javnosti.

“Obećanje je dug! Gol protiv Albanije obećao sam posvetiti Amiru Gljivi, koji leži na Pedijatrijskoj klinici i 50. gol je poklon njemu!”, napisao je Džeko na svom Twitter profilu.

On je i nakon utakmice poželio dječaku Amiru sve najbolje.

“Drago mi je zbog gola i pobjede. Prošlog tjedna sam bio na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu i Amiru Gljivi, dječaku koji se tamo liječi, obećao sam da ću zabiti gol, te da ću ga posvetiti njemu. Dakle, svoj 50. pogodak u reprezentaciji posvećujem Amiru i želim mu sve najbolje”, rekao je 31-godišnji Džeko nakon utakmice.

Edin Džeko je najbolji strijelac u istoriji Bosne i hercegovine. Dres “Zmajeva” je oblačio 84 puta.

Bosna i Hercegovina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nastupa u grupi H kvalifikacija. Trenutno se nalazi na trećoj poziciji sa bodom manje od druge Grčke, odnosno tri manje od od vodeće Belgije.