Bh. beskućnici vicešampioni svijeta

[dropcap]SANTJAGO[/dropcap] Reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine u malom fudbalu je osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Čileu.

Bh. predstavnici su poraženi u finalu od domaće selekcije rezultatom 5:2.

Domaćin je u prvom poluvremenu brzo stigao do visokog vođstva od 3:0. Naši igrači su uspjeli smanjiti razliku početkom drugog poluvremena, ali su Čileanci odmah uzvratili četvrtim golom. Bh. reprezentativci se nisu predavali te su postigli drugi gol u finalu. Ipak, nošeni domaćom publikom, Čileanci su do kraja uspjeli postići gol za konačnih 5:2.

“Fantastično iskustvo za naš tim, sve nas iz reprezentacije. Imamo nove prijatelje diljem svijeta. Ljudi nas cijene, naši igrači su ih zadivili u pojedinim mečevima. Napravili smo odličnu stvar, koju niko od nas neće zaboraviti do kraja života. Uradili smo i odličnu promociju za državu, jer SP je pratio veliki broj medija iz cijelog svijeta. Hvala još jednom svima koji su nam pomogli da bismo uopšte došli na SP u Čile. Hvala i svima koji su nam čestitali na osvajanju planetarne srebrne medalje”, istakao je Elmedin Škrebo, selektor reprezentacije beskućnika BiH i socijalni radnik iz Međunarodnog foruma solidarnosti “Emmaus”, koji je i nosilac projekta reprezentacije beskućnika BiH.