Begović i Kolašinac za rođendan žele pobjedu

[dropcap]KUJABA[/dropcap] Asmir Begović i Sead Kolašinac su rekli da im je najveća rođendanska želja pobjeda u subotu u ponoć protiv Nigerije, a potom i u utakmici 3. kola Grupe F protiv Irana.

Ova dva igrača rođena su 20. juna i upravo će im to biti i dodatni motiv da sutra u Kujabi pruže što bolju partiju protiv “super orlova”, pišu Nezavisne novine.

“Da pobijedimo ove dvije utakmice bio bi mi najdraži rođendanski poklon. Ništa bolje ne bih mogao ni zamisliti. Nadam se da će biti tako”, kazao je Kolašinac.

Bh. selekcija je u četvrtak poslijepodne napustila bazu u Garuži i praćena kišom stigla na aerodrom u Sao Paulo, odakle je čarter letom doputovala u Kujabu. Bez obzira na vremenske uslove raspoloženje u timu bilo je odlično, a večeras je planiran i zvanični trening na stadionu “Arena Pantal”.

Očekivanja su velika. Iako “zmajevi” nemaju prava na kiks, jer bi poraz znači i kraj nadanja na Mundijalu, straha ipak nema.

“Ne bojim se i vjerujem da tako razmišljaju i moji saigrači. Utakmica je važna kao i druge, a mi ako odigramo kao protiv Argentine imamo šansu da pobijedimo. Mislim da će Nigerija imati veći pritisak”, smatra Kolašinac.

SportABC umjesto rođendanske čestitke šalje Kolašincu želje da ne postigne autogol.