Kolaković: Odluka teška, ali jedina ispravna

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Dosadašnji selektor muške odbojkaše reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da mu nije bilo lako da donese odluku da napusti klupu nacionalnog tima, ali da je to u ovom trenutku jedino ispravno.

Kolaković je danas podnio ostavku, nakon što su srpski odbojkaši na prvenstvu svijeta u Poljskoj zauzeli 9. mesto.

“Posle velikih očekivanja odbojkaške nacije, sportskih poklonika, svih u savezu i mojih u vezi Svetskog prvenstva, kao i onog što smo ostvarili u rezultatskom smislu, navelo me je na odluku koja je teška iz emotivnih razloga. Teška je zbog vremena i svega što sam doživeo u reprezentaciji, ali koja je jedina ispravna, jer ja sam taj koji mora da preuzme odgovornost za loš rezultat”, izjavio je Kolaković.

On je istakao da je uvijek imao podršku OSS i predsjednika Boričića.

“Sigurno bih je imao i sada, ali nisam želeo da produžim saradnju, jer treba imati meru. Ovo je bio pravi trenutak”, rekao je Kolaković, koji je ušao u reprezentaciju 2003, dok je selektor postao tri godine kasnije na SP u Japanu.

“Iza mene je dug period, koji je brzo prošao zbog mnogo obaveza i takmičenja, period koji u mojoj karijeri predstavlja sve. Uložio sam celog sebe, sve svoje mogućnosti i strpljenje da se igrači u reprezentaciji osećaju kao ljudi koji vrede. Trudio sam se da odnosi budu najboilji mogući i na osnovu toga određivao sastav. Možda sam i grešio”, rekao je Kolaković.

On je dodao da Srbija ima sjajnu generaciju i fenomenalnu perspektivu.

“Nadam se da će sledeći trener uneti svoju kreaciju i pečat i znati da iskoristi njihov potencijal. Neće mu biti lako, jer su očekivanja velika. Biću uz njih u svakom smislu, jer oni to zaslužuju“, poručio je Kolaković.