Kanada zagrijavanje za meč s Brazilom

[dropcap]TRST[/dropcap] Nakon tri pobjede na startu Svjetskog prvenstva u Italiji odbojkašice Srbije za vikend igraju posljednja dva meča grupe B – protiv Kanade u subotu od 17 i derbi sa Brazilom dan kasnije od 20 časova.

Srpkinje su u trećem kolu savladale Kamerun 3:0 (25:17, 25:13, 26:24). U prva dva seta odigrale su odlično i lako došle do vođstva, ali u trećem je došlo do opuštanja i zamalo su izgubile set protiv autsajdera. Selektor Zoran Terzić nije bio potpuno zadovoljan ovim trijumfom.

“Ovu utakmicu smo želeli da odigramo najbolje moguće, bez obzira na to kakve kvalitete poseduje protivnik. U većem delu utakmice igrali smo dovoljno dobro, osim u trećem setu kada je bilo evidentno da je došlo do pada. Bilo je potrebno da neke igračice dobiju malo više lopti, da uđu u ritam. Neke stvari su bile kako treba, ali važno je da smo ovu utakmicu završili bez većih problema”, rekao je Terzić.

Naredni meč sa Kanadom ne bi trebalo da predstavljati veći problem za Srbiju i dobra je uvertira za derbi sa do sada neporaženim Brazilom.

“Meč sa Kanadom biće potpuno drugačiji od onog sa Kamerunom, koja je ozbiljniji protivnik. Posle sledi Brazil, tako da moramo da odigramo meč na mnogo višem nivou, kako bismo bili spremni za njih”, dodao je Terzić.

Korektor Srbije Jovana Brakočević smatra da će im dan odmora dobro doći pred odlučujuće mečeve u grupi. Pokušaće da osvoje što više bodova kada bi sa dobrom zalihom došle u drugu fazu gdje će se ukrstiti sa selekcijama iz C grupe.

“Nismo sve odradile kako treba protiv Kameruna, ali idemo dalje i podižemo formu. Slobodan dan ćemo iskoristiti za odmor i da nadoknadimo neke stvari pošto nismo imali adekvatne treninge. Nismo očekivale da ćemo zabeležiti tri relativno ubedljive pobede na startu. Kanada je posljednja slabija utakmica pred meč sa Brazilom. Odavno nismo igrale protiv njih tako važnu utakmicu. Nadam se da ih možemo iznenaditi pobedom”, istakla je Brakočevićeva.