Borković lakše povrijeđen na trci u Pekingu

[dropcap]PEKING[/dropcap] Najbolji srpski automobilista Dušan Borković lakše je povrijeđen na    današnjoj trci za svjetski šampionat turing automobila (WTCC) u Kini, nakon sudara sa rivalom na stazi u Pekingu.

Srpski as nije imao nimalo sreće poslije ljetne pauze u WTCC i trkački vikend u kineskoj prestonici neće pamtiti po mnogo čemu dobrom, s obzirom na niz pehova koji su ga zadesili.

Kvalifikacije, koje su obično u subotu popodne, u Pekingu su održane u nedjelju ujutru. Temperatura na stazi nije bila ni nalik prethodnom danu kada je bilo znatno hladnije, a povrh toga je Borkoviću i pukla guma u trećem sektoru staze u prvoj rundi kvalifikacija, pa je s prilično mnogo oštećenja na automobilu okončao kvalifikacije kao 16.

Prvu trku Borković je počeo dobro, ali je u trećem krugu tada 13-oplasirani Rene Minih naglo zakočio zbog pucanja gume na svom automobilu.

Borković je bez mogućnosti da ga izbjegne pri velikoj brzini naletio na njega, nakon čega su oba vozača udarila u zid i morali su da završe trku.

Borković je iz incidenta izašao lakše povrijeđen, ali ga je prilično oštećen automobil onemogućio da startuje na drugoj trci.

“Ovo je za mene razočaravajući vikend. Na kvalifikacijama sam izleteo zbog pucanja gume i s obzirom da je dosta dubok pesak pored staze otkinuo mi je ceo prednji karbonski deo automobila. Moj tim je uspeo da ga sredi do početka prve trke, međutim, već u trećem krugu sudario sam se sa Minihom, kome je pukla guma pri brzini od 150 kilometara na sat”, rekao je Borković, a prenosi pres služba srpskog automobiliste.

On je naveo da je šteta na automobilu ogromna i da je pitanje da li će biti dovoljno vremena da se do nastupa u Šangaju sve popravi.

“Naravno, veliki problem predstavlja i budžet, zbog kojeg je dovedena u pitanje ne samo naredna trka, već i ostatak sezone. Ja se ipak nadam najboljem i dugujem veliku zahvalnost svim navijačima koji mi pružaju veliku podršku”, kazao je Borković.

Sada je sva pažnja tima srpskog asa usmerena da se Ševrolet Kruze 98 pripremi za naredni trkački vikend u Šangaju, 11. i 12. oktobra.

Borković je poslije 9 trkačkih vikenda u WTCC osvojio 17 bodova.