Borković drugi na legendarnoj “Suzuki”

[dropcap]SUZUKA[/dropcap] Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je drugo mjesto na legendarnoj stazi “Suzuka” u Japanu u Svjetskom šampionatu turističkih automobila (WTCC) i postao prvi Srbin koji se popeo na pobjedničko postolje u tom sportu.

Vozač NIS petrol Kampos rejsing tima je na legendarnoj stazi “Suzuka” prvu trku završio na osmom mjestu, u drugoj je zauzeo drugu poziciju, što mu je donijelo nova 22 boda.

Prvo mjesto zauzeo je Gabrijele Tarkvini, dok je treći bio Norbert Mihelis.

“Bilo je fenomenalno, pobedio sam jer sam imao ogromnu podršku svoje supruge Andrijane, porodice, tima i svih navijača. Video sam u prvoj trci da mogu stići sve, jer sam bio brži od Tijaga Monteira. U drugoj trci sam imao taktiku da ne napinjem gume i da pokušam i Tarkvinija da preteknem, ali kada me je Mihelic udario, izgubio sam malo vremena. Srećom, uspeo sam da zadržim drugo mesto”, rekao je Borković.

U generalnom plasmanu Borković zauzima 14. mjesto sa 41 bodom, dok je na prvoj poziciji Hoze Marija Lopez sa 422 boda, koji je poslije trke u Japanu obezbijedio šampionsku titulu.

Sezona WTCC završava se na stazi “Guja” u Makauu, gdje će se voziti od 13. do 16. novembra.