Alonsa više poštuju u Mercedesu nego u Ferariju

[dropcap]MONTE KARLO[/dropcap] Predsjednik “Mercedesa” Diter Zeče izjavio je kako je Fernando Alonso vjerovatno najbolji vozač danas i da zaslužuje najveći ugovor u Formuli 1.

Takve izjave imponirale su Alonsa, koji je usput “bocnuo” i svoju ekipu, piše Tportal.

“Uvijek je lijepo čuti kada govore dobre stvari o vama i zahvalan sam na tome. Međutim, zanimljivo je i stvarno me čudi da takve pohvale uvijek dolaze iz drugih timova, a nikada iz moje ekipe i iz kruga ljudi kojima sam okružen”, izjavio je Alonso.

U “Ferrariju” su nedavno napravili smjenu na vrhu svog F1 tima; otišao je Stefano Domenikali, a naslijedio ga je Marko Matijači, ali to još nije ostavilo traga na ekipu.

“Ne vjerujem da će ubrzo biti nekakvih promjena. On se još uvijek upoznaje sa situacijom, okruženjem u Formuli 1, pa čak i vikendima na takmičenju. Ne osjećam nikakve promjene u kvalifikacijama, trkama, sastancima ili u radu u fabrici. Sve je kako je i bilo”, dodaje Alonso.

Uoči Velike nagrade Monaka Alonso drži treće mjesto u ukupnom poretku vozača s 49 bodova, gotovo dvostruko manje od drugoplasiranog Luisa Hamiltona (97), a “Ferrari” je treći u poretku konstruktora sa 66 bodova dok su ispred njega “Mercedes” (197) i “Red Bull” (84).